Uyarıları dikkate almayanlar, hastanelerin acil servislerine akın etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2009 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanların bayram öncesinde şekerli gıda tüketimine karşı dikkat edilmesi yönünde yaptığı uyarıları dikkate almayan ve ikramları geri çeviremeyen yüzlerce kişi, hastanelerin acil servislerine akın etti.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi Triyaj Bölümü'ne bayramın birinci ve ikinci günlerinde çok sayıda hasta müracaat etti. Büyük çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu hastaların bulantı, karın ağrısı ve ishal gibi şikayetlerle müracaat ettiğini bildiren acil servis doktorları, yapılan ilk müdahalenin ardından serum takılarak gözlem odasına alındığını söyledi. İnsanların yapılan uyarılara dikkat etmemesi nedeniyle bayramlarını hastanede geçirmek zorunda kaldığını dile getiren acil servis doktorları, yoğunluğun bayram süresince devam edebileceğine değindi.

Kayseri Tekten Hastanesi Acil Servisi de bayramda uyarıları dikkate almayan hastalarda doldu taştı. Ağırlıklı olarak üst solunum yolu enfeksiyonu ve ishal şikayetiyle gelen hastalar olduğunu kaydeden Uzman Doktor Altan Koç, Ramazan ayı çıkışında herhangi bir mikrop olmadan viral enfeksiyona bağlı ishal ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış olduğunu ve birçok kişinin bayramı hastanede geçirmek zorunda kaldığını söyledi. Özellikle el ve gıda temizliğine dikkat edilmesini isteyen Koç, bunun yanı sıra aşırı derecede şeker ve tatlı gibi gıda alımından uzak durulması gerektiğini vurguladı. Koç, tatlı türü gıdaların çocuk ve yaşlılarda daha ağır seyrettiğini bu grupların daha dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber