Havalar ısınacak / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2009 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde aralıklarla görülecek sağanak yağışların; Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile sabah saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerimizde 1 ila 3 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde aralıklarla görülecek sağanak yağışların; Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile sabah saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın, heyelan v.s.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer sis görülecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile doğusu parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile sabah saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, kuzey ve doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...










Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber