Sigortasızın 'kronik hastalık' tedavisi devletten

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2009 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Danıştay kararı doğrultusunda genel sağlık sigortalısı sayılma şartlarının yitirilmesine rağmen bedeli karşılanacak tedaviler konusunda düzenlemeye gitti.

Genel Sağlık Sigortası İşlemleri Yönetmeliği'nin 23. maddesinde yapılan düzenlemeyle, yatarak sağlanan tedavilerle sınırlı tutulan "bedeli karşılanacak tedaviler" kapsamına, "kronik hastalıklar nedeniyle müteakip müracaatlar" da alındı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin, Danıştay 10. Dairesinde, sosyal güvenlik alanında hayata geçirilen bazı düzenlemelerin yürürlüğünün durdurulması ve iptali talebiyle açtığı dava sonuçlandı. TTB'nin talebini değerlendiren Danıştay 10. Dairesi, yönetmeliğin 23. maddesinin son iki cümlesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

SGK da, karar doğrultusunda, 15 Eylülden geçerli olmak üzere düzenlemeye gitti. SGK, Genel Sağlık Sigortası İşlemleri Yönetmeliği'nin 23. maddesinin, "Devam etmekte olan tedavi, kişilerin genel sağlık sigortalısı sayılma şartlarının yitirildiği tarihte sağlık hizmeti sunucusundaki yatarak sağlanmakta olan tedavilerini ifade eder. Kişilerin var olan kronik hastalıkları nedeniyle müteakip müracaatları devam etmekte olan tedavi olarak değerlendirilmez" hükümlerinin uygulanmamasını kararlaştırdı.

Kurumun aldığı karar, SGK Başkanı Emin Zararsız tarafından imzalı bir genelgeyle kurum teşkilatına duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber