CHP'den Çubukçu'ya: Bedava kitabı kim basıyor?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2009 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, öğrencilere dağıtılacak ders kitaplarının basıldığı yayınevlerinin hangi kritere göre seçildiğini sordu.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, ana sınıflarının eğitime başladığı gün "İstanbul'da pek çok okulda yaşanan su kesintisinin nedenini" de öğrenmek isteyen Soysal, yeni müfredatta öngörülen "çoklu zeka uygulamasının" sağlıklı yapıldığı okul sayısının yanında cevap istediği soruları şöyle sıraladı:

"Ödeneği gönderilmeyen kaç ilköğretim okulu bulunmaktadır? E-kayıt sisteminin getirilmesi ile birlikte aileler mağdur edilmiştir. Okulların tamamında standartları eşitlemeden böyle bir değişikliğe gidilmesi çifte standart doğurmayacak mıdır?

15 milyon öğrenciye dağıtılacak olan ders kitaplarının basıldığı yayınevleri neye göre seçilmektedir? Bunun için nasıl bir usul uygulanmaktadır?

Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle hurda denilecek araçlarla öğrencilerin taşınmasının yolu açılmıştır. Bu değişikliğin geri çekilmesi ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanmasında standartların yükseltilmesi için Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülecek midir?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber