Hacettepe'de beyin üssü kuruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2009 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Hacettepe Üniversitesi'nde hiperaktivite, şizofreni, epilepsi, stres gibi hastalıkların tedavisinde ileri teknolojik yöntemlerin kullanıldığı bir merkez açıldı

Beyin üzerine geliştirdiği tanı ve deneysel çalışmalarıyla dünya genelinde tanınan Hacettepe Üniversitesi bir ilk daha imza attı. Üniversite bünyesinde bir beyin üssü kuruldu. Prof. Dr. Sirel Karakaş'ın kurduğu merkez, yüksek teknoloji kullanan sayılı Ar-Ge üssünden biri olmaya hazırlanıyor. DPT desteğiyle yaptıkları son çalışmalarında 130 çocuğun beyin yapısını (MR) görüntüleme tekniğiyle incelediklerini ve dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısının konulmasında yeni bir yöntem geliştirdiklerini belirten Karakaş, bu çalışmalarının tekniklerin bütünlüğü bakımından dünyada öncü çalışma özelliği taşıdığını söyledi.

EPİLEPSİ DE TEDAVİ EDİLİYOR

Karakaş, merkezde, hiperaktivite tanısının konulmasını sağlayan yöntemin dışında, beyinde özellikle nöropsikiyatrist nörolojik hastalıklar arasında yer alan epilepsi ve şizofreni gibi hastalıkların da tanı ve tedavisini yapan dünyanın sayılı merkezleri arasında olduklarına işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber