200'e yakın askeri hakim ve savcı, AB eğitimine alınacak

Haber Giriş : 17 Ocak 2005 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB hukuku ve yeni çıkan kanunlar konusunda eğitim seferberliği başlatan Adalet Bakanlığı, askeri hakim ve savcıları da eğitim programına aldı.

Adalet Bakanlığı, "2005 Acil Eğitim Yılı" programına askeri mahkemelerde görev yapan hakim ve savcıları da aldı. AB hukuku ve yeni çıkan kanunların öğretilmesi konusunda seferberlik başlatan Adalet Bakanlığı, askeri hakim ve savcıları da programına dahil etti. Bakanlıkta görevli uzman hukukçular tarafından, Türkiye genelinde görev yapan 200'e yakın askeri hakim ve savcı, sivil meslektaşları ile birlikte dönem dönem eğitime alınacak. Seminer ve konferans şeklinde yapılacak eğitim çalışmalarında, hakim ve savcılara başta AB müktesabatı olmak üzere yeni çıkan tüm kanunlar hakkında bilgi sunulacak.

Adalet Bakanlığı'na bağlı Adalet Akademisi'nde, polis ve jandarmaya yönelik insan hakları eğitimi de verilmeye başlanacak. 2005 Acil Eğitim Yılı kapsamında ayrıca, tüm mahkemeler, icra ve iflas daireleri ile merkez teşkilatta görevli tüm personele AB eğitimi verilecek. Personele "adalet, insan hakları, demokrasi ve çevre" derslerinin yanısıra şu dersler okutulacak:

"Türkçe Dil Bilgisi ve Kompozisyon, Genel Hukuk Bilgisi, Usul Hukuk Bilgisi, Tebligat Hukuku, Kalem Mevzuatı ve Harçlar Kanunu, Bakanlık merkez teşkilatı ve bakanlık genelgeleri ile Devlet Memurları Kanunu hakkında genel bilgiler, insan hakları ve insan ilişkileri, daktilo ve bilgisayar kullanımı."

Adalet Bakanlığı, AB standartlarına göre belirlediği eğitim programında Anayasa'da ifade edilen sınırlara uygun "milliyetçilik" tezini işleyecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber