Güvenli Okul Projesi İstanbul'a taşındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2009 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'daki bin 941 ilk ve orta öğretim okulunda, çeteler ve uyuşturucu satıcılarıyla mücadele amacıyla pedagojik formasyon almış polisler göreve başladı. 751 "Okul İrtibat Görevlisi" polisin görev yapacağı proje hakkında bilgi veren İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Her okulda polis olacak, okul içerisinde uzman sivil polis, okul dışında da resmi polis görev yapacak. Veliler hiç endişe etmesin gözleri arkada kalmasın." dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir'de 4 yıldır uygulanan ve örnek proje seçilen "Okullarda Güvenli Ortam Projesi'ni" İstanbul'da da hayata geçiriyor. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın projeyi tanıtırken yaptığı açıklamada; "Özel eğitimli sivil okul irtibat görevlileri okullara giderek idarecilerle görüşmeler yapacak. Okullarda cereyan eden herhangi bir sorun varsa bunları tespit edip üstlerine bildirecek. Bu irtibat görevlilerimiz kesinlikle öğrenciler tarafından fark edilmeyecek. Biz böylece hem okul içerisinde hem de okul dışarısında öğrencilerimizin yanında olacağız. Onları her türlü tehdit ve tehlikeden koruyacağız. Velilerin gözleri arkada kalmayacak" dedi.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Sıtkı Akgül de, "Biz bu sistemle okullarımızı karakola dönüştürmeyeceğiz. Okullara girecek olan "Okul İrtibat Görevlisi" polislerimiz, pedagojik formasyon almış eğitimli polislerdir. Bunlar kesinlikle silahlı olmayacak. Öğrenciler bu polisleri görmeyecek. Bu polislerimiz okul idarecileri ve öğretmenlerle ilişki kurarak sorunları dinleyip rapor haline getirecek. Eğer bir öğrenci ile görüşmeleri gerekirse de mutlaka bir idarecinin gözetiminde bu öğrenci ile görüşecekler. Resmi polislerimiz de okul giriş ve çıkış saatlerinde kesinlikle okulların içerisine girmeden okul dışında önleyici hizmet görevlerini yapacaklar" dedi.

Okullarda güvenliğin sorunsuz bir şekilde sağlanması için polisin sorumluluk bölgesinde bulunan 1941 okul risk analizine göre 3 ayrı kategoriye ayrıldı. Proje kapsamında; 1'nci kategorideki okullar irtibat görevlilerince haftada 3 kez, 2'nci kategoridekiler haftada 1 ve 3'ncü kategoridekiler de ayda bir kez ziyaret edilecek. Böylece okul içerisinde cereyan eden her hangi bir aksaklık anında tespit edilerek hızla giderilecek.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Okul İrtibat Görevlisi 751 polis, pedagojik formasyon eğitimi verilerek özel olarak eğitildi. İrtibat görevlisi polislerin tamamı sivil olacak. Yakalarında adı soyadı ve resminin bulunduğu Çocuk İrtibat Görevlisi kimlik kartı bulunacak. Direkt olarak öğrencilerle ilişki kurmayacaklar. Öğrenci ile bir ilişki kurmaları gerektiği zaman mutlaka bir idareci gözetiminde görüşme yapılacak. Böylece okullarda öğrenciler için risk oluşturacak her türlü tehlike önceden tespit edilerek giderilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber