İnternet kafe yasağı okulda başarı getirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2009 21:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Selendi'ye atanan Kaymakam Selim Palamut'u makamında ziyaret etti.

Aydemir, ziyaret sırasında il genelindeki çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Kamu düzeni ve asayişin sağlanmasının temel şartının suçun işlenmeden önce önlenmesi olduğuna dikkati çeken Aydemir, ?Manisa'da internet kafelere öğrenci alınmasının 08.00 ile 18.00 arasında yasaklanmasının temelini attık.Öğrenciler internet kafeler gitmek için okulu kıramayınca, devamlılık arttı. Bu da başarıyı getirdi? dedi.

Geri dönüşüm projesi yeniden hayata geçiyor

Marmaris Çevre Koruma Altyapı Tesislerini Yapma ve İşletme Birliği (MARİÇ-BELBİR) Katı Atık Sorumlusu Çevre Mühendisi Fikret Engin, iki yıl önce durdurulan geri dönüşüm projesinin yeniden hayata geçeceğini açıkladı. Engin, ?Katı atık depolama merkezinde maliyetlerin yükselmesi nedeniyle iki yıl önce kapatılmak zorunda kalınan Geri Dönüşüm Merkezi faaliyete geçmeye hazır. Bu kapsamda 5 Ekim Pazartesi günü Beldibi'nden başlamak suretiyle haftanın belirli günlerinde Marmaris'in geri dönüştürülebilir atıkları toplanmaya başlayacak? dedi.

Çevre için dayanışma

UŞAK Sivaslı'da 4 belediye, birlik kurarak ortak evsel atık su arıtma tesisi kurma kararı aldı. Sivaslı Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl, ilçeye bağlı Selçikler, Yayalar ve Tatar belediyeleri ile Sivaslı İlçesi Çevre Koruma Belediyeler Birliği'ni kurduklarını söyledi. Küçükgöl, amaçlarının çevre ve atık sorunlarına çözüm bulmak olduğunu dile getirdi. Ortaklaşa atık su arıtma tesisi kuracaklarını kaydeden Küçükgöl, 30 bin nüfusa hitap edecek tesisin, yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacağını söyledi.

Evdeki kasa soyuldu

İzmir Karabağlar'da Kemal Oğultarhan, evin dağınık ve çelik kasanın da açık olduğunu görünce durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, iki adet altın bilezik, iki adet cumhuriyet altını ve altı adet çeyrek altın çalınan evde parmak izi incelemesi yaptı. Hırsızlıkla ilgili soruşturma başlatıldı.

UĞUR ÇAKMAK Selendi - DOĞUŞ ESAT BERME Marmaris - UŞAK - İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber