Savcı albaya 2 kadın gitmiş

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Eylül 2009 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Çürük çetesinin' Askeri Savcı Albay Zeki Üçok'a, rüşvet karşılığı 2 hayat kadını gönderdiği iddia edildi...

ASKERİ Savcı Albay Zeki Üçok'un da ilişkisi olduğu gerekçesiyle tutuklandığı şebekeye ilişkin çarpıcı iddialar ortaya atıldı. 'Sahte çürük raporu hazırlamak, arazi yağmalayıp askeri ihalelere fesat karıştırmakla' suçlanan çetenin Savcı Üçok'a kadın gönderdiği öne sürüldü.

İstanbul polisinin 1 yıllık çalışmasının ardından çökertilen şebekeye ilişkin telefon dinlemelere ilginç detaylar takıldı. İddialara göre, çete lideri Turgay T., ihale kazanmasına destek olduğu bir işadamından 25 bin TL aldı. Çete, aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 15 kişiye 20-50 bin TL karşılığında sahte çürük raporu aldı. Bu amaçla GATA'da görevli bazı doktorlar ile irtibata geçildi. Şebekenin Savcı Üçok'tan tanıdık doktorların bilgisini aldığı da öne sürüldü.

DİZİ OYUNCUSU DA LİSTEDE

Çete lideri Turgay T. ile Üçok'un dinlemelere karşı sürekli hat değiştirerek irtibat kurdukları ifade edildi. Çetenin sahte çürük raporu hazırladığı öne sürülen isimler arasında dizi oyuncusu Sinan Ç. de bulunuyor.

YILDIRIM'DAN HARAÇ PLANI

Zanlıların, kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'dan 10 milyon TL haraç almak istedikleri, AK Partili belediye başkan adayı S.Ç. ile askeriyeye ait olan 'satılamaz şerhi' bulunan bir arazinin satışı için pazarlık yaptıkları dinlemeye takıldı. Suç örgütünün, kamu kurumlarında çalışan kişilere hayat kadını gönderdiği tespit edildi. Zanlıların, ilişki görüntülerini kaydettiği ve şantaj için kullandığı düşünülüyor. Polis o görüntüleri araştırıyor. Şebekenin, rüşvet karşılığı Savı Zeki Üçok'a 2 hayat kadını gönderdiği de öne sürüldü.

'GAZİLERİN RUHLARINDA SİZİ BIRAKIR ' DEMİŞTİ

SAHTE çürük raporları hazırlayan çete kapsamında tutuklanan Albay Üçok, DTP'nin eski lideri Nurettin Demirtaş'ın da yargılandığı 'çürük davasında', iddianameyi hazırlayan isimdi. Üçok, geçen yılki iddianamede, Atatürk ve Voltaire'nin sözlerine yer vermiş, sahte raporla askerden kaçanları, oldukça sert sözlerle eleştirmişti. Üçok, özetle şu görüşleri dile getirmişti: 'Askerlik hizmetini yerine getirmek uğruna seve seve canlarını veren insanların yaşadıkları bu topraklarda, askerlik hizmetinden kurtulmak kastıyla sahte rapor alan ve bu raporlara aracılık yapan şüphelilerin eylemlerinin az vahim olarak değerlendirilmesi, kamu vicdanını derinden yaralayacaktır. Kar, kış demeden tüm sevdiklerinden uzakta askerlik hizmeti yapan kahraman evlatlarımızın gönüllerinde onarılmaz yaralar açacaktır. Bu vatan için kolunu bacağını gözünü kaybeden evlatlarımızın ruhlarında dinmez bir sızı bırakacaktır.'

Devrim TOSUNOĞLU/İSTANBUL-Kıvanç EL

AKŞAM

Tutuklanan Albay Üçok'un, ünlü ve zengin isimlerin istediği yerlerde askerlik yapmaları karşılığında maddi menfaat sağladığı öne sürüldü

?Karargâh evleri' soruşturmasının savcısı ?Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Başsavcısı Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok tutuklandı İstanbul polisine ağustosta gelen bir ihbarda Murat Turgay Tepe, emekli asker Fehmi Suna, Hava Astsubay Erdem Kılıç ve bazı kişilerin organize suç örgütü oluşturduğu, usulsüz askerliğe elverişsiz raporu alınması, bazı kişilere istedikleri yerlerde askerlik yapmalarının sağlanması, 2B arazilerinin peşkeş çekilerek haksız kazanç sağlanması faaliyetleri yürüttükleri öne sürüldü. İhbarda bu kişilerin devlet görevlilerine rüşvet verdiği ve kadın sağladığı, tehdit ve şantaj gibi suçlara da karıştıkları öne sürüldü.

İfade verdi

Polisin, söz konusu üç kişinin Albay Üçok'la yakın temas içinde olduğunu belirlediği iddia edildi. Çetede Ömer Uçar, İsmail Es, Tahir Mete Turan, Taylan Özgür Düşko, Aydın Atay, Kahraman Cömert ile son yerel seçimlerde Ak Parti'den Beşiktaş Belediye Başkanı adayı olan Sibel Çarmıklı ile yakını Murat Can Çarmıklı'nın da yer aldığı öne sürüldü. Polis, Üçok, yurtdışına çıkan Hava Astsubay Erdem Kılıç ile Sibel ve Murat Can Çarmıklı dışındaki 8 zanlıyı gözaltına aldı.

Savcılığın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'na gönderdiği celp yazısı üzerine Üçok, önceki gün İstanbul Beşiktaş'taki Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne giderek ifade verdi.

?Ünlüsü' bol iddialar

Ankara'da 6, İstanbul'da ise 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Polis, Ankara'da TSK'da sivil memur olan bazı kadın memurları da gözaltına alarak İstanbul'a gönderdi. Sivil memurlar D.A., M.S., D.B. ve G.A.'nın yanı sıra Aydın Atay ile Taylan Özgür Düşko İstanbul'a gönderildi.

Üçok ve mensubu olduğu öne sürülen çete hakkındaki iddialar özetle şöyle: ?Yürüttüğü bazı soruşturma dosyalarında adı geçtiği öne sürülen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Yarbay Murat Darende'den soruşturmalardaki konumlarının kapatılması karşılığında menfaat sağladılar. Sanat dünyasındaki bazı kişiler ve zengin aile çocuklarının askerlikten kaçmalarını sağlamak için para karşılığında rapor alınmasını temin ettiler.

Bazı ünlü ve zengin isimlerin istedikleri yerde askerlik yapmalarının sağlanması karşılığında yüksek miktarlarda maddi menfaat sağladılar. Bu kişiler arasında ?Selena' adlı dizinin oyuncularından Sinan Çalışkanoğlu, ?Arka Sokaklar' dizisi oyuncusu Alp Korkmaz, ?Güz Yangını', ?Arka Sokaklar' ve ?Köprü' dizilerinin senaristi Ozan Emre Yurdakul, Kanal 6'nın eski sahibi Turgut Aksoylu'nun oğlu Mert Aksoylu'nun da adı geçiyor.?

Çetenin, 2B arazilerinin değişik kişilere peşkeş çekilmesi karşılığında yüklü miktarda maddi menfaat sağladığı da öne sürüldü.

MİLLİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber