ÖTV ve KDV indiriminde karar günü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2009 15:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ÖTV VE KDV indirimleriyle ilgili kararın Ekonomi Koordinasyon Kurulunda görüşüldükten sonra yarın akşama kadar mutlaka açıklanacağını bildirdi.

Türkiye-Brezilya İş ve Yatırım Forumunun açılışında konuşan Bakan Çağlayan, ayağının tozuyla Çin'den gelerek bu toplantıya katıldığını, Çin'deki toplantının iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Çağlayan, "Dün Çin Ticaret Bakanı ile protokol imzalayacaktık, ancak bakan aniden rahatsızlandı. Öncelikle kendisine geçmiş olsun diliyorum. Çin Başbakan Yardımcısı ile çok önemli görüşmemiz oldu. Karma Ekonomik toplantısı sonucunda ortaya çıkan protokolü imzaladım. Çin Ticaret Bakanı da ümit ediyorum ki imzasını atacak ve bu protokol yürürlüğe girecek" dedi.

Çin'de yaptıkları toplantılarda çok somut sonuçlar elde ettiklerini anlatan Çağlayan, çıkışta basın mensuplarının yarın sona erecek ÖTV ve KDV indirimlerini sorması üzerine, "Ekonomi koordinasyon kurulunda bugün veya yarın yapacağımız değerlendirmede ortaya ne tablo çıkarsa onunla ilgili açıklama yapılır. Uzatılıp uzatılmayacağı veya uygulamanın nasıl olacağı şeklindeki karar, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda görüşüldükten sonra yarın akşama kadar mutlaka açıklanacaktır. Yarın akşama kadar bu konuyla ilgili ne yapılıp yapılmayacağını, ne olup olmayacağını sizlere duyuracağız" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber