Çankaya Belediyesi'ne promosyon operasyonu: 15 memur gözaltında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2009 14:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Çankaya Belediyesinde çalışanların maaşlarından elde edilen "promosyon üzerinden yolsuzluk yapıldığı" iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı.

Belediyenin çalışanlarının maaşlarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemenin ardından suç duyurusunda bulunmaları üzerine, Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan soruşturma başlattı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabaha karşı Çankaya Belediyesinde görev yapan, çalışanların maaşlarının yatırıldığı Vakıfbank görevlilerinin de aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

Çankaya Belediyesinde çalışanların maaşlarının neması olan 1.6 milyon TL ile ilgili yolsuzluk yapıldığı ileri sürüldü.

Yolsuzluk iddiaları üzerine, Vakıfbank Finans Market Şube Müdürü İrfan A. gözaltına alındı. Banka Müdürü, söz konusu parayı dönemin Belediye Hesap İşler Müdür Vekili Nusret Ö'ye elden götürerek verdiğini öne sürdü. Nusret Ö. ise ifadesinde, böyle bir paranın kendilerine ödenmediğini savundu.

Gözaltına alınanlar arasında, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı İsa V, Nuri T. ve Bediye S. de bulunuyor.

Söz konusu parayla ilgili hizmet ve mal karşılığı olmayan bazı faturaların kesildiği de tespit edilerek, söz konusu faturaları kesen firma yetkililerinden de gözaltına alınanların bulunduğu kaydedildi.


Çankaya Belediye Başkanı: Gözaltılar bizim dönemimizle ilgili değil

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi'ndeki gözaltılarla ilgili olarak, "Bizim dönemimizdeki yönetim ve kadrolarla ilgili değil bu. Daha önceden başlamış, soruşturması süren bir uygulama. Savcılık herhalde ifadelerini almak üzere gözaltına aldı. Tam ayrıntılı bilgi sahibi değilim." dedi.

Belediyeden kendisine 2 kişinin sorgu için gözaltına alındığı yönünde bilgi geldiğini söyleyen Başkan Tanık, "Bizim dönemimizle bu dönemin icraatıyla ilgili bir mesele değil yapılan işlem. Daha önceki dönemden kalma bir işlem." şeklinde konuştu.

Belediyede yaşanan gözaltılarla ilgili Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, soruşturması süren konudan haberdar olduklarını söyledi. Soruşturmanın gizliliği çerçevesinde ayrıntısını bilmediğini dile getiren Tanık, kendi dönemleriyle ilgili bir yolsuzluk olmadığını belirtti.

"Yamyam tartışmasıyla ilintili mi?" sorusuna Başkan Tanık, "Doğrusu o ses kayıtlarıyla ilgili ayrıntılı bir bilgim yok. Ama belediye başkanının basına yansıyan ifadeleriyle ilgili olabilir. Yanlış algılamıyorsam kayıp promosyondan söz ediliyor, ama onunla ilgili olduğunu sanıyorum soruşturmanın. Mevcut yeni yönetimin uygulamasıyla ilgili en ufak bir durum söz konusu değil." cevap verdi. Belediyedeki yolsuzluların üzerine gideceklerini ifade eden Tanık, "Bu konuda kimsenin tereddütü olmasın." dedi.

Yönetim ve muhalefet grubu olarak Belediye Meclisi'nin yolsuzluklara karşı olduğunu belirten Tanık, başkan olarak ve belediye çalışanlarının en büyük görevinin Çankayalı'nın haklarını koruması olduğunu dile getirdi. Tanık, en ufak istismar ve kayırmaya izin vermeyeceğini söyledi. Parti politikası olarak bu konuda kararlı olduğunu söyleyen Tanık, "Bu konuda güvenli hissediyorum. Bizim yakınımızdan da bu tür hataları yapacaklar olursa ilk cezalandırmayı hukuk içinde en hızlı şekilde yapılmasını sağlamayı siyasal ve kamusal görev biliyorum. Bizim dönemimizde bu tür bir şeyin yapılabilir olmasına izin vermemek en temel amacımızdır." değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber