Rize'de 1 metre kar var, 15 kişi mahsur kaldı!

Haber Giriş : 29 Eylül 2009 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'nin Ardeşen ilçesindeki bir yaylada bulunun 15 kişi, devam kar yağışı nedeniyle yolun kapanması sonucu mahsur kaldı. 1 metreyi geçen kar yağınlığı yüzünden ekipler çalışma yapamıyor. İşte ayrıntılarRize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Sırt Yaylası'nda bulunan bir vatandaşın cep telefonu ile İlçe Özel İdaresi'ne ulaşarak kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kaldıklarını bildirdiğini söyledi.

Bunun üzerine sabah erken saatlerde bir iş makinesinin yolu açmak üzere yaylaya gönderildiğini ifade eden Yılmaz, ''Ancak yaylaya yaklaşık 2 kilometre kala iş makinesi zincir kırdı. Bu nedenle daha fazla ilerleyemedi. Bunun üzerine yeni ekipler gönderdik. Yaylada kar kalınlığının oldukça fazla olması, çalışmaları zorlaştırıyor'' dedi.

Gönderilen yeni ekiplerin diğer ekibin bulunduğu yere ulaşmak üzere olduklarını bildiren Yılmaz, kısa süre içinde yayla yolunu açıp burada bulunanların köylerine dönmelerini sağlayacaklarını kaydetti.

Yaylada bulunan ve AA muhabirinin telefonla görüştüğü İzzet Önder ise yaylada 15 kişi bulunduğunu belirterek, ''Birkaç günden bu yana yaylada etkili kar yağışı var. Kar yağışı sonucu yayla yolunun kapanması nedeniyle köyümüze geri dönemedik. Bu nedenle ilçe özel idare yetkililerine haber verdik'' dedi.

Yaylanın rakımının 2 bin 300 metrenin üzerinde olduğunu bildiren Önder, ''Şu anda yaylada yer yer 1 metre kar var. Kar yağışı halen etkili şekilde devam ediyor. Yolun açılmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

BORÇKA İLÇESİNDE KAR YAĞIŞINDAN DOLAYI YOLU KAPANAN YAYLADA BULUNAN ÇOBANA ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Artvin'in Borçka ilçesinde kar yağışından dolayı yolu kapanan yaylada bulunan ve kendisinden haber alınamayan çobana ulaşmak için çalışma başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Borçka ilçesine 49 kilometre uzaklıkta bulunan Atanoğlu köyü Kaçkar Dağı Beyazsu Yaylası'nın yolu, dün akşam başlayan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Yaylada 150 küçükbaş ve 15 büyükbaş hayvanıyla bulunan Nihat Gülçay'dan (50) haber alamayan yeğeni Murat Keskin, İlçe Jandarma Komutanlığına başvurdu.

Bunun üzerine Özel İdare Müdürlüğü ve jandarma ekipleri,Borçka Kaymakamı Hüseyin Gökdemir'in talimatıyla yayla yolunun açılması ve Keskin'e ulaşılması için çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber