Bilgi Üniversitesi'nde IMF başkanına ayakkabı fırlattılar / video

Haber Giriş : 01 Ekim 2009 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a, Bilgi Üniversitesi'nde konferans verdiği salonda dinleyiciler arasındaki bir kişi tarafından ayakkabı fırlatıldı.

Atılan ayakkabı, Dominique Strauss-Kahn'a ulaşmadı. Kahn, 'Bu hiç hoşuma gitmedi sanırım bir ayakkabıydı' dedi.

Ayakkabı atan göstrerici, ve ardıdan slogan atan arkadaşları salondan çıkarıldı.

Bilgi Üniversitesi rektörü Halil Güven, eylemci öğrencinin Anadolu Üniversitesi öğrencisi olduğu açıkladı.

Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!
Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Ayakkabı fırlatan, Birgün muhabiri çıktı

- Bilgi Üniversitesi'nde konferans veren IMF Başkanı Kahn'a ayakkabı fırlatan kişinin, Birgün Gazetesi muhabiri Selçuk Özbek olduğu açıklandı.

IMF karşıtları, AK Parti Şişli binasını işgal etti

IMF karşıtları, Adalet ve Kalkınma Partisi Şişli binasını işgal etti.

Kahn:Türk Öğrenciler Kibar

- IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Kahn, kendisine yönelik protestoyla ilgili olarak, Türk öğrencilerinin kibar olduğunu, şikayetlerini dile getirmek için toplantının sonuna kadar beklediklerini ifade etti.

Bilgi Üniversitesi'nde kendisine yönelik protestoyla ilgili bir açıklama yapan Kahn, IMF olarak açık tartışmalara önem verdiklerini, öğrencilerle bir araya gelerek onların görüşlerini almaktan memnun olduklarını belirtti. Kahn, herkes görüş birliği içinde olmasa bile IMF olarak yapılması gerekeni yapmak durumunda olduklarını kaydetti.

IMF BAŞKANI DOMINIQUE STRAUSS-KAHN, KONUŞMASINDA NELERE DEĞİNDİ

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, zafer ilan etmek için çok erken olduğunu belirterek, ''Krizin artık arkamızda kaldığını söylemek için çok erken. Ancak işler daha iyiye gidiyor'' dedi.

Kahn, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi'nde öğrencilerle bir araya geldiği konferansta yaptığı konuşmada, kriz nedeniyle işyeri kapanan ve işsiz kalanlar için krizin atlatılmış olmadığının altını çizerek, şöyle konuştu:

''Dolayısıyla zafer ilan etmek için çok erken. Krizin artık arkamızda kaldığını söylemek için çok erken. Ancak, işler daha iyiye gidiyor. Bunu söylemek mümkün. Bu arada hükümetler için çok zor bir soru... Hem mutlu olmak, hem iyileşmeden dolayı bir huzur içine girmek... Öte yandan (hayır kriz bitmedi daha çalışmamız gerekiyor, daha sorunlarımız olacak.) Gelecekte böyle söylemlerde bulunmak elbette zor. Bu, iletişim açısından da çok zor. Aslında memnunum, bu tarz mesajlar vermek zorunda olmadığım için...''

İşsizliğin, krizin bittiğini söylemek için erken olmasının en önemli nedenlerinden biri olduğuna işaret eden Kahn, ''Türkiye gibi bir ülkede belki daha bir yıl gibi bir süre devam edecek. İyileşmenin sağlamlaştığının açık olması konusunda tamamıyla emin olamazsınız. Önümüzdeki 12 ay içinde, işsizlik evet, artık azalıyor diyebildiğimizde krizin bittiğini söyleyebiliriz'' dedi.

-''YENİDEN KRİZ SÜRECİNE GERİ DÖNME RİSKİ HALA MEVCUT''-

Konuşmasında küçülme risklerine de dikkati çeken Kahn, şöyle devam etti:

''Bazıları düşüşten, dibe vuruştan bahsediyor. (Bugün kriz biraz daha iyileşiyor diye önümüzdeki aylarda kriz kötüleşmeyecek diye birşey yok) diyorlar. Bu IMF'nin senaryosu değil. Ancak bu elbette mümkün. Dolayısıyla da, yeniden kriz sürecine geri dönme riski de hala mevcut. Bunun iki nedeni var; bunlardan ilki, daha önce söylediklerinin tam tersini yapmak, yani zafer ilan etmek... (Artık krizden çıkış politikaları tesis edebiliriz) demek. Kriz boyunca yapılanları, örneğin merkez bankaları için likidite ya da merkezi hükümetler açısından mali kuralların yerleştirilmesi gibi konularda bu politikaların terk edilmesi durumunda böyle bir risk olacak.

İkinci olarak, (krizden çıkış stratejisine, 6 ay ya da 12 ay sonra (artık para politikalarında değişikliğe gidebiliriz) demek... Bugün henüz o gün değil. Bugün çok erken ve eğer hükümetler krizden çıkıldığını düşünerek o kararlarını çok erken verirlerse, o zaman evet, bir dibe iniş, bir vuruş söz konusu olacaktır.''

-FİNANS SEKTÖRÜNÜN İYİLEŞTİRİLMESİ TAMAMLANMADI-

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, diğer bir konunun ise Türkiye, ABD gibi modern ekonomilerin güçlü bir finans sektörüne ihtiyaç duyması olduğunu belirterek, bu konuda pek çok yol kat edildiğini ve çok şey yapıldığını, ancak finans sektörünün iyileştirilmesinin henüz tamamlanmadığını söyledi.

Bu konuda bazı ülkelerin diğerlerinden daha fazla etkilendiğini, yeni bankaların ise krizden o kadar çok etkilenmediğini kaydeden Kahn, ''Diyelim ki bir Türk bankasının bir Türk şirketine verdiği kredilerden bahsediyoruz... Burada şirket tarafından gerekli performans gösterilmediği takdirde bu, Türkiye'deki banka için de birtakım sorunlar anlamına geliyor. Dolayısıyla yalnızca ABD'deki konut sektörü değil, burada performans gösteremeyen krediler söz konusu. Bunun ne kadar sürede iyileştiği, ülkeden ülkeye göre değişecektir. Pek çok yol kat edildi. Ama hala burada yapılacaklar bitmedi. Dolayısıyla hala bazen kredi bulmanın zor olduğu, ekonomideki likiditenin olması gerektiği kadar iyi seviyelerde olmadığı bir durumda olduğumuzu söylemek gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Ajanslar ve Memeurlar.net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber