Emniyetten ailelere çocuk uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2009 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, internet sitesinde aileleri çocuklarla alakalı uyardı.

Okul öncesi çocukların ev dışında yalnız başlarına dolaşmalarına ve özellikle kalorifer daireleri, bodrumlar, inşaat alanları gibi nezaret edilmeyecek yerlerde oynamalarına müsaade edilmemesi istendi.

Kayseri'nin Talas ilçesinde bayramın 2. günü kaybolan ve tüm aramalara rağmen hala bulunamayan çocukların ardından, emniyet aileleri daha hassas olmaya çağırdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, internet sitesinde yayınladığı tavsiyelerle ailelerin dikkatini çekerek uyarılarda bulundu. Okula yürüyerek giden çocukların bilinen işlek caddelerden grup halinde gidip gelmesi konusunda bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Çocukların yabancıların yakınlık göstermesi ve hediye vermelerini kabul etmemeleri, bu gibi girişimlerde bulunanları veya kendilerini rahatsız edenleri hemen en yakın güvenlik görevlisine söylemeleri ve ailelerine de mümkün olduğu kadar çabuk haber vermeleri kaydedildi

Emniyet yetkilileri, şöyle dedi: "Çocuklar evden dışarı çıktığında, nerede ve kiminle birlikte olduklarını her seferinde söylemelerini öğütleyin. Dışarı çıkan çocuğun üzerinde fazla miktarda para ve kıymetli eşya bulunmamasına dikkat edin. Çocuklarınızı mahalledeki oyun alanlarında bile olsa mutlaka gözaltında bulundurun. Çocukların oynadıkları bölgede alışılmamış şekilde ve sıklıkta dolaşan şahıs veya araçları gerektiğinde en yakın güvenlik kuvvetleri birimlerine bildirin. Mümkün olduğunda kişilerin eşkâllerini ve araçların plaka numaraları ile markalarını ve renklerini tespit etmeye çalışın. Çocuklarınızı tanımadıkları kişilerin araçlarına binmemeleri konusunda öğüt verin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber