Kızının sınıfı değiştirildi diye pankartlı eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 11:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Zonguldak'ta, ilköğretim öğrencisi kızının sınıfının değiştirilmesine öfkelenen baba, pankart açarak eylem yaptı.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi S.U.'nun kura sonucu sınıfının değişmesine tepki gösteren Yavuz Murat Uslu isimli veli, kentin en işlek yeri olan Gazipaşa Caddesi'nde insanların şaşkın bakışları arasında okul idaresini protesto ettiğini açıklayan pankart astı.

Kızı S.U.'nun okullar açıldığından bu yana sınıfı ve öğretmeni değiştiği için okula gitmediğini iddia eden Uslu, sonuç alıncaya kadar değişik eylemler yapmaya devam edeceğini söyledi.

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine, velinin bir hafta önce ellerine ulaştırdığı dilekçesi üzerine okulda soruşturma başlattıklarını, 2 ilköğretim müfettişinin de konuyu araştırmak üzere görevlendirildiğini ifade etti.

Girgin, 109 öğrencinin eğitim gördüğü 3 sınıfın 4'e çıkarılmasının, öğrenci velisi için sevinilecek bir durum olması gerekirken, yapılan bu eyleme bir anlam veremediklerini belirterek, "Okulumuzun 2. sınıfında toplam 109 öğrenci var. Adaletli bir şekilde, öğretmen ve bütün velilerin huzurunda çekilen bir kura sonucu 3 olan sınıf sayısı 4'e yükseltildi. Dolayısıyla sınıf başına öğrenci sayısı 30'un altına düşürüldü. Tamamen iyi niyetle yapılmış ve öğrencilerin daha kaliteli bir sınıf ortamında eğitim almasını hedefleyen bu uygulama veli için daha iyi değil mi? Kendisi dilekçe verdi, başka okullardan öğrencilerin geldiği yönünde iddiaları da var; iddialara karşı okulda inceleme başlattık. Ama çocuğunu okula göndermeme gibi bir durumun suç olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber