4 Ekim 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2009 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları çerçevesindeki hazırlık toplantıları, İstanbul Kongre Merkezi'nde sürüyor.

- Toplantılar çerçevesinde, "Gelişmekte olan Avrupa ve Asya'da Kriz, Ekonomik Düzelme ve Yapısal Reform" konulu seminer, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla yapılacak.

- Babacan, ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner ile bir araya gelecek, daha sonra öğle yemeğinde "Dünyada Türkiye" başlıklı konuşma yapacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Krizin İnsani Boyutu" başlıklı seminerde konuşacak.

- Türkiye Bankalar Birliği ile Per Jacobsson Vakfı işbirliğinde, UNDP'nin eski başkanı Kemal Derviş, "Fırtınadan Sonra Gelişim: Uzun Vadeli Bakış" konulu konferans verecek.

2- TBMM Başkanlığı 90. Yıl Kupası Bisiklet Yarışlarının startı, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından verilecek.

3- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Malatya'da Doğanşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, CHP'li belediye başkanlarıyla toplantı yapacak, ayrıca 5. Elma Festivali'ne katılacak.

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Anadolu Gösteri Merkezi'nde yapılacak Ankara il kongresinde konuşacak.

5- DTP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi

- Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda düzenlenecek kongrede, partinin yönetim organları ile genel başkan seçimleri yapılacak.

6- Siyasi partilerden

- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin "İstanbul'dan İktidara Yürüyüş" ve il yönetimi tanıtımı programına katılacak.

- DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Anavatan Partisi Adana il örgütünün kongresine katılacak. Cindoruk, daha sonra DP'nin il başkanlarıyla bir toplantı yapacak.

7- Sivas'ta askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Şükrü Ulutaş'ın cenazesi, Malatya'da toprağa verilecek.

8- Yunanistan'da erken genel seçimler yapılıyor.

- Parlamentonun 300 üyesinin belirleneceği seçimlerde, Batı Trakya'dan 14 Türk aday yarışıyor.

9- Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya, İstanbul'da düzenlenecek törenle "İspanya Kraliyet Nişanı" verilecek.

10- Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nca, Deniz Müzesi'nde,

"Osmanlı Bahriyesinde Ahşap Sanatı" sergisinin tanıtımı yapılacak.

11- Onlar da öğrenci oldu.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çok sayıda bakan, bürokrat ve sanatçının yanı sıra 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eğitim gördüğü Kayseri Lisesi'nden mezun oldu.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1965 yılında mezun olduğu Piyalepaşa İlköğretim Okulu'ndaki karnesinde, "Türkçe", "yazı", "beden eğitimi" ile "hal ve gidiş" "pekiyi", diğer dersleri de "iyi" notlarından oluşuyor.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Lisesi'nde başarılı bir öğrencilik dönemi geçirmiş ve herhangi olumsuz davranışı görülmemiş.

- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, eğitim gördüğü Elazığ İmam Hatip Lisesi 2. sınıfta, çıkardıkları duvar gazetesinde yazılan makale üzerine arkadaşının tasdikname almasını protesto edince aynı kaderi paylaştı.

12- IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn: "Türkiye, güçlü ekonomik uygulamalarla makro ekonomik tahminlerin üstünde bir ekonomik performans elde edebilir."

- "Türkiye dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri."

13- İMKB Başkanı Hüseyin Erkan: "Halka arzın tam zamanı.Yabancıların yanı sıra yerli yatırımcı da büyük şirketlerde halka arz bekliyor."

- "Yerli yatırımcı da borsaya dönüyor. Yılbaşından bu yana 10 binin üzerinde yerli yatırımcı yeni hesap açtırdı."

- "Bu yıl dünyada en iyi performans gösteren 2 borsadan biriyiz. Krizden sonra 1.5 milyar dolarlık net çıkış oldu, 1 milyar doları geri döndü."

14- Rüzgar santralleri için yarış başlıyor.

- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), rüzgar santrali ihalelerinin esaslarını belirledi.

- EPDK Başkanı Hasan Köktaş: "Tüm teknik düzenlemeler tamamlandı. 600'ün üzerinde rüzgar yatırımcısı trafo kısıtları çerçevesinde en yüksek katkı payını vermek için yarışacak."

15- Futbolda Turkcell Süper Lig'de 4, Bank Asya 1. Lig'de 7, TFF 2. Lig'de 20 ve TFF 3. Lig'de 22 karşılaşma yapılacak.

- Turkcell Süper Lig'de Galatasaray deplasmanda Ankaragücü, Fenerbahçe ise İstanbul'da Gençlerbirliği ile mücadele edecek.

16- Dünya Büyükler Eskrim Şampiyonası, Antalya'da sürüyor.

17- 28. Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası, Kastamonu'da yarı final ve final müsabakalarıyla sona eriyor.

18- Binicilikte Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kupası ile Atatürk Orman Çiftliği Kupası mücadelesi, Ankara Atlıspor Kulübü'nde yapılacak.

- Yarışmaları, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de izleyecek.

19- 5. Uluslararası Dr. Trawinski Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılacak üçüncülük ve final maçlarıyla tamamlanıyor.

20- 26. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Polonya-Almanya üçüncülük ve Hollanda-İtalya final maçlarıyla Polonya'nın Lodz kentinde sona eriyor.

21- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Japonya Grand Prix'si,Suzuka Pisti'nde yapılıyor.

22- 16. İzmir Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası, bugün alet finalleriyle tamamlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber