Meclis lojmandan kara geçti

Haber Giriş : 18 Ocak 2005 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir türlü satılamayan Meclis lojmanları, TBMM'yi kára geçirdi. TBMM Başkanı Bülent Arınç, 2 yıldır lojmanların bakım, onarım, su, doğalgaz ve personel giderlerini karşılamadıkları için 10 trilyon lira tasarruf ettiklerini söyledi...

SATIŞI yılan hikayesine dönen milletvekili lojmanlarından beklenen 300 trilyon liralık gelire hálá ulaşılamazken, TBMM yönetimi yılda 10 trilyon liranın cebine kalmasından memnun. TBMM Başkanı Bülent Arınç, lojmanların bakım, onarım, elektrik, su, doğalgaz ve personel giderlerini 2 yıldır karşılamadıkları için yıllık 10 trilyon lira tasarruf edildiğini açıkladı. Arınç, Oran'daki villa ve dairelerin artık Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu vurguladı.

MECLİS yönetiminin devrettikten sonra kasasında kalan paradan memnuniyetini dile getirdiği lojmanlar ise Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün başına dert oldu. Yaklaşık 2 yılda 400'ü villa toplam 564 daireden sadece 32'sinin satışı yapılırken, elde edilen rakamlar beklenen 300 trilyon lirayı aşkın gelirin yanına bile yaklaşamadı. Satış için her yolu deneyen Milli Emlak ve satıştan sorumlu firma çok katlı binalardaki 164 daire hiç ilgi görmeyince karar değişikliğine giderek bu daireleri ofis olarak değil yine konut olarak satma kararı aldı.

BİNALARIN ve villaların bulunduğu araziye yapılacak otel, hipermarket ve kreş ihalelerinin sonuçlanması ve bu tesisleri yapacak olanlara arazi tahsis edilmesi de satışları hareketlendirmedi. Önce tek tek sonra da toplu olarak satılmaya çalışılan 164 daireli iki binanın konut olarak satılması kararı, satışların çok düşük olmasının yanı sıra binaların giderek yıpranması üzerine alındı. 2 yılda sadece 14 tane satılan 4+1 dairelerin 180 bin ile 220 bin dolar arasında belirlenen fiyatlarının daire olarak satılmaları durumunda verilen tekliflerle daha düşürülebileceği belirtiliyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber