Hasta yakını, kendisini azarlayan doktorla karakolluk oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2009 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye Devlet Hastanesi'nde yaşanan azarlama olayı sonrası doktor ve hasta yakını karakolluk oldu. Doktor ve hasta yakını arasında çıkan arbede hastane güvenliği tarafından kavgaya dönüşmeden engellendi. Olay sonrasında pratisyen doktor hastasını sedyede bırakarak tedaviyi yarım bırakırken, ifadeleri alınan doktor ve hasta yakını birbirlerinden şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre, bisikletten düşerek başından yaralanan 4 yaşındaki Baran Hergüner, amcası Yolcu Hergüner tarafından Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste pratisyen hekim Mithat Karaman tarafından ilk kontrolü yapılan çocuğun başına dikiş atılmasına karar verildi. Dikiş atılacağını gören çocuk ağlayınca amcası tarafından sakinleştirmeye çalıştı.

İddiaya göre, Doktor Mithat Karaman, Hergüner'in yüzüne tükürerek, "Defol git sizin yüzünüzden işimizi yapamıyoruz. Biz çocuğu nasıl tutacağımızı biliriz." hakaretinde bulundu. Hergüner, doktoru, nazik olması konusunda uyardığında ise daha sert bir tepkiyle karşılaştığını ve tartaklandığını söyledi.

Bunun üzerine, doktorla aralarında bir arbede yaşandığını belirten Hergüner, Günlükbaşı Karakolu'na giderek şikayetçi oldu. Karakola giden Hergüner, polise şunları söyledi: "Ben sadece yeğenim, doktorlara rahat vermediği için amcası olarak onu sakinleştirmek istemiştim. Doktor yüzüme tükürüp sert laflar edince zaten yeğenimin hali yüzünden gergin olan ben, doktorla tartışmaya başladım. Aramızda bir arbede yaşandı. Arbedenin ardından Doktor Mithat Karaman, yaralı yeğenime attığı dikişi yarıda bırakarak acil servisten ayrıldı. Yaşanan arbede boyunca sedyede yardım bekleyen yeğenim, hastane güvenliğinin arbedeyi ayırması sonrasında başka bir doktor tarafından tedavi edildi." Hergüner, doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İDDİALARI YALANLADI

Hastanede bulunan diğer görgü tanıkları da doktorun Yolcu Hergüner'i bağırarak azarladığını söylerken, doktorun kavga sonrası acil servisi terk ettiğini doğruladı. Doktor Mithat Karaman ise ifadesinde, hasta yakınının acil serviste bekleyerek işlerine müdahale ettiğini ve sağlıklı tedavi yapmasını engellediğini söylerken, tükürme ve ağır laf söyleme iddialarını reddetti.

AYNI HASTANEDE BİR HAFTA ÖNCE BENZER OLAY YAŞANDI

28 Eylül 2009 tarihinde yine Fethiye Devlet Hastanesi'nde buna benzer bir olay yaşanmıştı. İddialara göre; hemşire emeklisi Nazife Tahmas, Fethiye Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği'nde Dr. Gökhan Korkmazgil'e muayene oldu. Korkmazgil'in verdiği ilaçları kullanan Tahmas, birkaç gün sonra yeniden Fethiye Devlet Hastanesi'ne giderek kendisini muayene eden doktorla görüşmek istedi. Derdini anlatmaya çalışan Tahmas, iddialara göre Dr. Korkmazgil tarafından hakaret edilerek odadan kovuldu.

Dr. Gökhan Korkmazgil'in hasta ve yakınını, odadan acil çıkmamaları halinde güvenlik çağıracağını belirterek tehdit ettiği öne sürülüyor. Emekli hemşirenin eşi Yavuz Tahmas, olayın aydınlatılması için gerekli yasal yollara başvuracaklarını söyledi.

Yavuz Tahmas, "Yasal haklarımız ne ise onu yapmak için Fethiye Devlet Hastanesi Baş Hekimliği'ne, Fethiye Kaymakamlığı'na, Sağlık Grup Başkanlığı'na, Sağlık İl Müdürlüğü'ne ve Sağlık Bakanlığı'na şikâyet dilekçelerimizi bir vatandaş olarak vereceğiz. Bir vatandaş olarak mağdur edildiğimizi ileteceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber