Diyarbakır belediyesi, fakirlerin çamaşırlarını yıkıyor

Haber Giriş : 18 Ocak 2005 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yoksul mahallelerde kurduğu çamaşır evlerinde haftada 2 bin 200 aileye ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti veriyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, belediyenin hizmet alanına giren ve yoksulluğun yoğun olarak yaşandığı Hasırlı, Aziziye ve Ben u Sen mahallelerinde kurulan çamaşır evlerinde, haftada ortalama 2 bin 200 ailenin çamaşırlarının ücretsiz yıkandığı belirtildi. Belediyenin çamaşır evlerinde haftada 300 kilo deterjan kullanılıyor.

Kadınların yaşadığı sorunların tespiti ve çözümüne ilişkin danışmanlık hizmeti veren belediyeye bağlı Diyarbakır Kadın Sorunları Araştırma ve Uyulama Merkezi (DİKASUM), göç sorunu oluşan mahallelere kurulan 3 çamaşır evini işleterek, yoksul kadınların hayatını kolaylaştırıyor.

DİKASUM'un işlettiği çamaşır evlerinden biri olan Hasırlı Mahallesi Beyaz Kelebekler Çamaşır Evi'nde haftada ortalama 700 ailenin çamaşırları düzenli olarak yıkanıyor.

2 yıldan bu yana 9 çamaşır makinesiyle hizmet veren ve yoğun talep nedeniyle hizmet ünitelerini büyüten Hasırlı Çamaşır Evi'nde kadınlara 15 çamaşır makinesi, 3 kurutma, 2 dikiş makinesi, eğitim salonu ve çocuk odasıyla hizmet veriliyor.

Hasırlı Çamaşır Evi'nde, 3 ay içinde makinelerin 9 bin 300 defa dönerek, çamaşır yıkandığı belirtildi.

nethaber Ben u Sen Mahallesi Beyaz Kelebekler Çamaşır Evi'nde ise ailesinin çamaşırlarını düzenli olarak getiren kadın sayısının 900 olduğu belirtildi. Her kadının çamaşırhaneye geleceği gün ve saatin önceden belirlendiği çamaşır evinde, randevulu çalışma sistemi sayesinde sıra bekleme sorunu yaşanmıyor. 15 çamaşır makinesi, 4 ütü, 2 dikiş makinesi, çocuk odası ve eğitim sınıfıyla hizmet verilen çamaşırhanede, 3 ayda makinelerin 6 bin 360 defa dönerek çamaşır yıkadığı, tüm çamaşır evlerinde haftada 300 kilo deterjan kullanıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber