Cizre'de 'kravat' soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2009 13:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Anadolu Lisesi idarecileri tarafından öğrenciler için yaptırılan kravatların üzerindeki şeklin, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a benzediği gerekçesiyle, okul müdürü ve kravatların basımını gerçekleştiren esnaf hakkında soruşturma başlatıldı.

Bir süre önce Cizre Emniyet Müdürlüğüne yapılan "Anadolu Lisesi öğrencilerinin taktığı kravatların üzerindeki şekil terör örgütü elebaşı Öcalan'a benziyor" ihbarı üzerine, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattılmasına karar verdi.

Soruşturma kapsamında alınan kravat örneği, bilirkişi tarafından incelendi. Bilirkişinin, kravat üzerindeki şeklin bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan'a benzediği yönünde rapor vermesi üzerine, Anadolu Lisesi Müdürü M.H.O. ile kravatların basımını gerçekleştiren esnaf Ş.D. gözaltına alındı.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan M.H.O. ve Ş.D. ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yürütülen soruşturma nedeniyle öğrencilere dağıtılan kravatların okul idaresince toplatıldığı ve yerine üzerinde okulun amblemi bulunan kravatların dağıtıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber