Akıl hastaları ve doktorlar kolkola yürüdü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2009 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da Dünya Ruh Sağlığı Günü ve Haftası sebebiyle Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi doktorları ve hastaları kolkola "Halk Sağlığı Yürüyüşü"ne katıldı.

Hastalar ve doktorlar İstasyon Meydanı'ndan Adana Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde slogan atarak yürüdüler. Kol kola giren hastalar ve doktorlar üzerlerindeki "Deprasyondayık", "Çok yurgunuk, hastayık", "Asabiyim", "Beni kimse anlamıyor" , "Çok halsiz ve yorgunum" yazılı tişörtlerle yürüdüler. Ayrıca hastalar ve doktorlar ellerindeki "Depresyon hastalık değil" yazılı dövizler taşıdılar.

Yürüyüşe katılan hemşireler de kaldırımdan geçen vatandaşlara ruh sağlığı hastalıkları hakkında bilgi içeren broşür dağıttılar.

Yürüyüşte hastaların eğlendikleri gözlendi. Bazı hastalar yürüyüşten çok memnun kaldıklarını, bunun kendilerini biraz daha rahatlattığını söyledi. Bir hasta ise yürüyüşten sonra kız istemeye gideceğini söyleyerek yanındaki hemşireleri güldürdü. Yürüyüş sonunda hasta ve doktorlar, Atatürk Parkı'na geldi. Burada hasta ve doktorlar bando tarafından "Adanalı" türküsüyle karşılandı. Türküyü duyan hastalar bir süre oynadı. Daha sonra bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu ve

İstiklal Marşı sırasında bazı hastaların oynadığı gözlendi.

Yürüyüşün ardından Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Dünya Ruh Sağlığı Günü ve Haftası'nın, Dünya Ruh Sağlığı Örgütü tarafından akıl hastalıklarına ilişkin pek çok sorunu gündeme getirme amacıyla 1992 yılından bu yana kutlanan bir etkinlik olduğunu, her yıl belirlenen farklı bir ana fikir doğrultusunda kutlandığını ve yılın ana temasının, ruh sağlığı ve hastalıklarında koruyucu hekimliğin önemi olduğunu söyledi.

Kemik, Ruh Sağlığı Haftası'nın amacına ulaşabilmesi, psikiyatrik rahatsızlıkların farkındalığını ve bilinirliğini artırabilmek, erken teşhis ve tedavinin önemini anlatabilmek, toplumda oluşmuş, psikiyatrik hastalıklara ve hastalara karşı oluşan peşin hüküm ve önyargıları kırabilmek amacıyla bu yürüyüşü yaptıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber