Göstericiler arasında kalan polisin zor anları

Haber Giriş : 07 Ekim 2009 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ellerindeki molotof kokteyllerini çevreye fırlatan göstericiler başta mcdonald's olmak üzere birçok işyerinin camlarını da kırdı. Göstericiler yol üzerindeki bankaların camlarına da spreylerle yazılar yazdı.

Polisle çatışarak E-5'e çıkan göstericiler sıkıştırdıkları bir polis aracını taş yağmuruna tuttu. Araçtaki polis memurları zor anlar yaşadı. Polisler araç içinden havaya ateş açarak kaçtı. Göstericiler, motosiklekli polislere de saldırdı.

Mecidiyeköy'ü savaş alanına çeviren göstericiler polisin gaz bombalarıyla yaptığı müdahale sonrası ara sokaklara kaçtı.

PANGALTIDA TOPLANDILAR

ESP, Parzitan, TKP/ML-TiKKO ve TİKB gruplarına bağlı 200 kişi saat IMF ve Dünya Bankası karşısı slogan attı. Grup kongre merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Bunun üzerine polis grubu durdurdu. Polis ile grup 15 dakika bekledi. Gruptakiler yürümekte ısrar edince polis müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında çatışma yaşandı. Göstericiler çevdeki banka ve işyerlerinin camlarını kırdı, araçlara hasara verdiler.

EYLEMİN İÇİNE DÜŞTÜLER

Göstericilerden Mecidiyeköy'e doğru kaçanlar O-1 Karayolu üzerinde trafikte sıkışan bir ekip aracına taşlarla saldırdı. Trafik polisleri, havaya ateş ederek kendilerini korudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber