Baykal, Erdoğan'ın gönderdiği mektubun içeriğini açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın 'Demokratik Açılım'a ilişkin randevu talebini içeren mektubu aldı.

Baykal bu akşam saatlerinde kendisine ulaşan mektupta sadece randevu talebi olduğunu söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a Kürt açılımıyla ilgili bilgi vermek ve destek istemek için bir mektup yazacağını söylemişti. O mektup bugün akşam saatlerinde Baykal'a ulaştı.

Randevu talebine Baykal'ın ne cevap vereceği merakla bekleniyor.


Başbakan Erdoğan'ın CHP Lideri Baykal'a hitaben yazdığı demokratik açılımla ilgili mektup Baykal'a ulaştı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a Kürt açılımıyla ilgili bilgi vermek ve destek istemek için bir mektup yazdı. Başbakanlık kaynakları mektubun CHP'ye gönderildiğini açıkladı.

Erdoğan "Bayram ertesi Sayın Baykal'a mektup yazacağım. Kabul ederse eder, etmezse kendi bilir. Yazdıkları rapor elimizde, 'Arkasındayız' diyorlar. O rapordan şunlardan yararlanacağız diyeceğiz" diye konuşmuştu.

İlk kez İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıklamaları ile duyurulan Kürt açılımıyla ilgili hükümet hemen harekete geçerek muhalefet partilerinden randevu istemişti. Ancak Sivil Toplum Kuruluşları dışında hiçbir parti hükümet heyetine olumlu cevap vermedi.

MHP'nin toptan reddetmesi üzerine gözler CHP'ye çevrilmişti. Ancak Baykal, muhatabının Başbakan olduğunu belirterek Erdoğan'a adım atması için fırsat verdi. Bunun üzerine Erdoğan da bir mektup yazma kararı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber