Akıllı sınıf uygulamasıyla akademisyen ihtiyacı giderilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 21:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Muş Alparslan Üniversitesi'nin akıllı sınıf açılını yaptı.

Akıllı sınıfın işleyişiyle ilgili sorular soran Başkan Şahin, uygulamayı beğendiğini belirterek, akıllı sınıflar sayesinde akademisyen ihtiyacının hızla giderileceğini söyledi.

Muş'tan Eskişehir'e ilk kez sistem üzerinden bağlanıldı, Başkan Şahin dersi dinledi. Öğrencilerle hocanın karşılıklı uzaktan eğitim sistemi ile birbirlerini görerek dersi işleyeceğini sorularla öğrendikten sonra Şahin, "Peki uzaktan sınav nasıl olacak, öğrenciler burada kopya çekerlerse nasıl müdahale edilecek?" sorusunu yöneltti.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç, sınavın öğretmenler gözetiminde olacağını ifade etti.

Uygulamanın başlamasının sevindirici olduğunu kaydeden Başkan Şahin, "Muş Alparslan Üniversitesi yeni kuruldu. Şu anda bütün illerimizde üniversite kuruldu. Muş Alparslan Üniversitesi Türkiye için önemli bir üniversite. Çok iş yapacak bir üniversite. Biraz önce incelediğimiz akıllı sınıf projesinin ortaya çıkmasında Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat Bey'in çok büyük katkıları var. Sanırım bu fikir de kendisinden geldi." dedi.

Bunun üzerine söz hakkı alan Rektör Nihat İnanç, rektörlük adaylığına başvuru sırasında bu projeyi hazırladığını ifade etti.

Daha ünce Muş'ta sadece iki yıllığın olduğunu belirten Mehmet Ali Şahin, şimdi üniversitenin temelini atacaklarını ve hızlı bir şekilde inşaatlarının devam edeceğini belirterek, kısa bir sürede Muş'un üniversite sayesinde görkem kazanacağını dile getirdi..

Açılıştan sonra yer darlığından dolayı içeriye alınmayan öğrenciler dışarıda bekledi.

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, dışarıda muhabbet eden öğrencilere doğru yürüyen Başkan Şahin'e "Bunlar içeri alınmayan yoksul Anadolu'nun çocukları. Bunların da sıkıntısı var" demesi özerine Başkan Şahin, üniversite dışında öğrencilerle biraz sohbet etti.

Üniversitenin yeni açıldığını hatırlatan Şahin, sıkıntıların olmasının doğal olduğunu vurguladı.

Üniversite öğrencilerinin Muş'ta barınma sıkıntılarının olduğunu anlatan Şahin, bu tür sıkıntıların zamanla giderileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber