Arınç: Kamu denetçiliği düzenlemesi gerekiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nu tamamlayacak bir kamu denetçiliği düzenlemesi yapılması gerektiğini belirterek, ?Bazılarımızın ombudsmanlık dediği, bazılarımızın da daha evvel yasalaştığı için kamu denetçiliği kurumu olarak bildiği, yani silahlı kuvvetler ve yargı dışındaki tüm kamu kurumlarında vatandaşların şikâyetlerinin değerlendirileceği bir düzenlemeye de ihtiyaç vardır? dedi

Kamuda ve Toplumda Etik Algılaması Konferansı'nda konuşan Arınç, ?TBMM'de ombudsmanlıkla, kamu denetçiliğiyle ilgili yeni bir çalışma yapmak ancak anayasaya hüküm koymakla mümkün olabilecektir? diye konuştu.

Arınç, Türkiye'de ve dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde hem siyaset kurumunun hem de bürokrasinin etik dışı davranışların sergilendiği, yolsuzlukların yoğunlaştığı, adeta odak haline geldiği dönemleri yaşadığını söyledi. Arınç, şöyle devam etti:

?O günkü siyaset anlayışı bu milleti tarihin en müstesna milletlerinden yapan inanç ve ruh değerlerine sırtını dönmüş, kadim değerleriyle bağlarını koparmış, onu daima doğru ve dik tutacak insanını küçümsemiş, toplumun ahlak değerlerini gözardı etmişti. Ancak, aziz milletimiz bu siyaset anlayışını elinin tersiyle itti ve onları tarihin karanlıklarına mahkûm etti.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber