?Sağlam raporumu dayakçı polis aldı'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ekim 2009 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Avcılar'da arkadaşlarıyla içki içtiği parkta polis şiddetine maruz kalarak beyin kanaması geçiren Güney Tuna, kelepçelendikten sonra 7-8 polis memuru tarafından dövüldüğünü söyledi. Tuna ?sağlam' raporu veren doktoru da görmediğini söyledi

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'nde burslu eğitim gören Güney Tuna (21), geçtiğimiz cumartesi gecesi Avcılar Ambarlı'daki Mustafa Burcu Parkı'nda kızlı erkekli bir grup arkadaşıyla buluştu. Gitar çalıp şarap içen gençler, parkı terk etmeleri ve içki içmemeleri konusunda kendilerini uyaran iki kişilik ?Yunus? diye bilinen polis ekibiyle tartıştı. Yediği dayak nedeniyle beyin kanaması geçirerek Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'ne kaldırılan Tuna o gece yaşananları şöyle anlattı:

?Sol diz kapağım kırıldı'

?Polis uyarısı üzerine, zaten bitmiş olan içkileri toplayıp, poşete koyduk ve kaldırdık. Ancak polis parkı terk etmemizi istedi.

Ortam gerilince sert bir şekilde konuşan ve adının sonradan Muhammet olduğunu öğrendiğim polis memuruyla konuşmaya başladık. Niyetim sinirini yatıştırmaktı. ?Burası kamuya açık bir park. Bizim gitmemizi isteyemezsin' der demez aldığım darbeyle yere düştüm. Araya arkadaşlar girdi.

Kalktığım sırada tekrar iki üç darbe daha aldım. Düştükten sonra aynı polis kolumu büküp sürükleyerek beni parkın dışına çıkardı. Bir taraftan da küfür ediyordu.

?Sizi vururum' dedi

Yaklaşık 20 metre yürüdükten sonra dört yol ağzına vardık. Önce ?diz çök' dedi, sonra çelme takarak duvarın dibine çökertti. Bu sırada dizlerimin üzerine düştüm. Arkadan ellerimi kelepçeledi. Herhalde orada sol diz kapağım kırıldı. Başımı kaldırdığımda 7-8 ?Yunus' ekibinin daha orada olduğunu gördüm.?

Arkadaşlarının geldiğini gören polis memurunun belindeki silahı onlara gösterip ?Buradan gidin, hepinizi vururum' dediğini belirten Tuna, olayı anlatmaya devam etti: ?Arkadaşlarım gidince 8-9 polis memuruyla baş başa kaldık. Diz çökmüş bir vaziyetteydim. Ellerim arkadan kelepçeliydi. Küfür ederek tekmelemeye başladılar. Hepsi vuruyordu sanırım. Başıma sürekli darbe aldığım için başımı kaldırıp bakma şansım olmadı. Yalnızca Samet isimli bir polis memuru engellemeye çalışıyordu. Yaklaşık 30-40 saniye sürdü bu.?

Polislerin, daha sonra kendisini yerden kaldırıp parka gelen ekip otosuna bindirdiğini anlatan Tuna, dayağın araçta da artarak devam ettiğini söyledi.

Karakola gelen ailesi tarafından teslim alındığını anlatan Tuna, eve doğru yola çıkar çıkmaz ağrılarının artması üzerine hastaneye gittiklerini ve yapılan tetkiklerle kırık ve beyin kanamasının tespit edildiğini belirtti.

?Danışma görevlisi sordu'

Karakoldan önce hastaneye götürüldüğünü daha sonra hatırlayabildiğini belirten Tuna, ?Yanımda bir polis memuruyla birlikte hastanenin danışma bölümüne gittiğimizi hatırlıyorum. Orada, ?Bir şeyin var mı?' dediler, ben de yanımda polis memuru bulunduğu için daha ağır bir darba maruz kalmama sebep olur diye ?Bir şeyim yok' dedim. Soruyu soran doktor değil, danışma görevlisiydi. Ben doktoru hiç görmedim? dedi.

Güney Tuna'nın annesi ve babası, dün polis müfettişlerine ifade verdi.

Raporu veren doktor ?şüpheli'

Bu arada polislerden Muhammet Bağcı'nın tutuklandığı olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında Tuna'ya karakola gitmeden önce götürüldüğü Avcılar Semt Polikliniği'nde ?sağlam raporu? verildiği ortaya çıktı. ?Cebir ve darp izine rastlanmadı? yönünde raporu veren görevli doktor E.E.'nin savcılık tarafından şüpheli olarak ifadesine başvurulduğu öğrenildi. Ayrıca yasak olmasına rağmen muayene sırasında polis Bağcı'nın da içeride bulunduğu belirlendi.

Doktor E.E. ise, ifadesinde raporu şöyle savundu: ?Polis, darp, cebir izi olmadığına dair rapor düzenlenmesi talebinde bulundu. Ben şahsa ayrıca ?vücudunda vurmaya bağlı bir şikâyet var mı?' diye sordum. Şahıs, ?yok' dedi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber