Okulun 'en tembeli' en faydalı insan

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2009 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Van'da Faydalı İnsan Projesi'nin birincisi okulun en yaramaz ve tembeli diye bilinen Uğur Akdoğan oldu

VAN - Çırakköy İlköğretim Okulu'nda okuyan çocukların pedagogları, psikologları, yaşam koçları yok. Bunun yerine Faydalı İnsan Projesi var. Eğitimci Mehmet Akman tarafından geliştirilen ?yöntem', Van'ın Özalp ilçesindeki okulda bir ?değişim rüzgârı' estirdi. ?Ben değişmek istiyorum? diyen öğrencilerin katıldığı programın ?birincisi', okulun en haylazı diye bilinen Uğur Akdoğan.

Uğur, bu uğurda, değiştirmek istediği davranışını her sergilendiğinde iki sayfa kompozisyon yazdı ve ceza olarak da en sevdiği çizgi filmi izlemedi!

Her şey okulun öğretmenleri öğretmenleri Serpil Yamak, Sevinç Gök, Çiğdem Esen, Serkan Demir ve Aydın Özdemir'in projeyi duyup Akman'la iletişime geçmesiyle başladı. Akman öğretmenlere ?öğrencinin istemediği davranışlardan kurtulup ideal bir insan davranışı kazanmasını? hedefleyen programla ilgili dokümanları iletti. İnternet üzerinden öğretmenlere konferans da verdi. Ardından öğrenciler ve veliler program hakkında bilgilendirildi.

Okulun 300 öğrencisi, projeye katılmak istedi. Ancak olası faydalı insanların bir kısmı daha baştan öğretmen azlığı engeline takıldı. Eleme yöntemiyle sadece 120'si programa kabul edildi.

Öğrenciler, kendisine yardım edeceğine inandığı bir arkadaşıyla birlikte projeye katıldı.

Proje değerlendirmesinde birinciliği, Uğur Akdoğan elde etti. Uğur'un danışmanı ve öğretmeni Sevinç Gök'ün verdiği bilgiye göre Uğur, önceleri derslerine çalışmıyor, sınıfta da sürekli yaramazlık yapıyordu.

Uğur, değiştirmek istediği davranışlarını her sergilediğinde, iki sayfa kompozisyon yazarak ve en sevdiği çizgi filmi izlemeyerek kendisini cezalandırdığını anlattı.

?Faydalı İnsan'lardan biri de Sibel Kurt. Sibel, öğretmenlerinin ve okula gelen müfettişlerin karşısında çok heyecanlandığı ve artık bu özelliğinden kurtulmak istediği için projeye katılmış.

Öğretmen Sevinç Gök projeye katılanların danışman öğretmenleri ve arkadaşlarının da yardımıyla 1.5 ay içinde istemedikleri davranışlarından kurtulduğunu anlattı. Gök'e göre öğrenciler, proje sonunda kendi sorununu tespit edebilen ve bunu çözebilen birer birey olmaya başladı.

Geçen yıl başlatılan ve bu yıl da süren proje kapsamında dereceye girenlere ödül de verildi.

Çırakköy İlköğretim Okulu, taşımalı eğitim veriyor. Okulda yaklaşık 500 öğrenci eğitim alıyor. Müdür Zihni Yılmaz, ?Faydalı İnsan' projesinin ilk kez bir köy okulunda uygulanmasının sevindirici olduğunu söyledi


Faydalı İnsan Projesi'nin birincisi Uğur (ön sırada, sağdan ikinci) değiştirmek istediği davranışı her sergilendiğinde iki safya kompozisyon yazdı ve en sevdiği çizgi filmi de izlemedi...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber