9 Ekim 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2009 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fransa'da.

- Cumhurbaşkanı Gül, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri kapsamında, Paris'in en önemli sanat mekanlarından "Grand Palais"in ev sahipliği yaptığı "Bizans'tan İstanbul'a: İki Kıtanın Limanı" adlı sergiyi açacak.

- Sarkozy ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek olan Gül, Fransa Başbakanı François Fillon ile TÜSİAD ve Fransız muadili MEDEF tarafından düzenlenen "Fransız-Türk Ortaklığı: Avrupa'da ve Dünyada Daha Güçlü Olmak" başlıklı etkinliğe de katılacak.

- Etkinlikte Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katılarak bir konuşma yapacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, temaslarını tamamlamasının ardından akşam saatlerinde Türkiye'ye hareket edecek.

2- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Muş'ta Alparslan Üniversitesi'nin 2009-2010 akademik yılı açılış töreni ile Alparslan Üniversitesi yeni kampüsü temel atma törenine katılacak.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray'da incelemelerde bulunacak.

4- Başbakan Erdoğan, Güneydoğu Avrupa Dışişleri Bakanları toplantısı dolayısıyla Türkiye'ye gelecek olan Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile İstanbul Ofisi'nde görüşecek.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'nın Alanya ilçesinde, Hamit Özçelik İlköğretim Okulunun açılış törenine katılacak.

6- Güneydoğu Avrupa İş Birliği Süreci Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı, İstanbul'da Conrad Otelde başlayacak.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, esnaf ve KOBİ'lere yönelik "Yeni Kredi Destek Paketini" Ankara'da basın toplantısıyla açıklayacak.

8- Devlet Bakanı Faruk Çelik, İstanbulda, Fatih Üniversitesi tarafından Hacı Bektaş Veli'nin doğumunun 800. yılı anısına düzenlenen "Uluslararası Alevilik Bektaşilik Sempozyumu"na katılacak.

9- Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Bayburt'taki Kop Dağı Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunacak.

10- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Libya temasları izleniyor.

11- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Moğolistan Savunma Bakanı Luvsanvandan Bold ile bir araya gelecek.

12- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Üniversitesinin 2009-2010 akademik yılı açılış törenine katılacak.

13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2009-2010 eğitim Öğretim yılı açılış törenine katılacak.

14- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, ABD Enerji Bakan Yardımcısı Daniel Poneman ve beraberindeki heyetle Ankara'da görüşecek.

15- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Antalya'da düzenlenen 11. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi'ne katılıyor.

16- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sivas Valiliğini ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

- Bakan Eroğlu, Aydın Üniversitesinin 2009-2010 akademik yılı açılış törenine de katılacak.

17- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda bilgilendirme toplantısı yapılacak.

18- KKTC Başbakanı Devriş Eroğlu, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret edecek, İskenderun Genç İşadamları Derneğinin vereceği yemeğe katılacak.

19- Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Balkan Siyasi Kulübü 12. Uluslararası Konferansı'nın akşam yemeğine katılacak.

20- Siyasi partilerden.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile parti genel merkezinde görüşecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'da basın toplantısı yapacak.

- AK Parti İstanbul İl Başkanlığı BM Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla, "Aktif Yaşlanma Ödül Töreni"nde 39 ilçeden seçilen 39 yaşlı insana ödül verecek.

21- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ediyor.

22- Dünyadaki büyük medya kuruluşlarının yöneticilerinin bir araya geleceği Dünya Medya Zirvesi Pekin'de başlayacak.

- Zirveye Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hadi Adanalı da katılacak.

- Dr. Adanalı, zirve sırasında "Medya ve Zihin" başlıklı bir sunum yapacak.

23- Paris'te bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe ile kentsel hareketlilik, kentsel planlama, insan kaynakları yönetimi, kültür ve sanat alanında işbirliği protokolü imzalayacak.

24- Vergi denetimleri.

- Maliye Bakanlığı denetim elemanları, Ramazan Bayramı nedeniyle 17-23 Eylül tarihleri arasında Türkiye çapında 82 bin 182 işletmeyi denetledi.

- Muğla, Antalya gibi turizm yörelerinde yoğunlaşan denetimler sırasında hiç kaydı olmayan 854 işletme mükellef yapıldı, 1750 işletmede de 28,7 milyon lira hasılat tespit edildi.

- Denetimlerde 2 milyon 534 bin lira da ceza kesildi.

25- Toplantı... Tören... Sempozyum...

- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Kahire'de yapılacak Uluslararası İş Forumunun (IBF) tanıtımı dolayısıyla İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

- Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (Yum-Bir) Ankara'da, "Dünya Yumurta Günü" dolayısıyla toplantı gerçekleştirecek.

- Pegasus ve İzair ortaklığında İzmir-Atina arasında ilk uçuşun başlatılması nedeniyle tören yapılacak.

- Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan, tespit edilen zeytin ve zeytinyağı rekoltesi sonuçlarıyla ilgili İzmir'de bilgi verecek.

- "19. Kaleli Kentler Birliği Sempozyumu" Bursa'da başlıyor.

- Şanlıurfa Belediyesince düzenlenen "Peygamberler Şehri Şanlıurfa Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali" başlayacak.

- Trakya Üniversitesi ve Acil Tıp Uzmanları Derneğinin düzenlediği 9. Acil Tıp Güz Sempozyumu Edirne'de Balkan Kongre Merkezi'nde başlıyor.

26- Futbolda 2010 Dünya Kupası Elemeleri.

- (A) Milli Takım, cumartesi günü yapılacak Belçika maçının hazırlıklarını sürdürdüğü Hollanda kampını tamamlayarak, Brüksel'e geçecek.

- Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, basın toplantısı yapacak, daha sonra milliler, maçtan önceki son antrenmanı karşılaşmanın oynanacağı Stade Roi Baudouin'de yapacak.

27- Basketbolda 25. Erkekler Teknosa Türkiye Kupası eleme grubu mücadelesi 2'şer karşılaşma ile (B) Grubu'nda Bursa'da, (D) Grubu'nda ise Mersin'de sona eriyor.

28- Voleybolda Teledünya Bayanlar Türkiye Kupası 1. Etap maçlarından 4'ü Ankara'da, 2'si İstanbul'da, biri de Giresun'da yapılacak.

29- Ümit Milli Futbol Takımı, 2011 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Ermenistan ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

30- Lüksemburg'da devam eden 26. Avrupa 19 Yaş Altı (A) Gençler Futbol Şampiyonası Elemeleri 3. Grup'ta Türkiye, ev sahibi ülke ile karşı karşıya gelecek.

31- 17 Yaş Altı Bayanlar Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde mücadele edecek Türk Milli Takımı, 4.Grup'taki maçlar için Slovenya'ya gidecek.

32- Binicilikte Süvariler, Kara Harp Okulu ve GSGM Kupası yarışmaları Ankara'da yapılacak.

33- (A) Milli Futbol Takımı yarın 467. maça çıkıyor.

- Milliler, geride kalan maçlarda 164 galibiyet, 112 beraberlik, 190 yenilgi aldı, 602 gol atıp, kalesinde 710 gol gördü.

34- Türkiye ile Belçika yarın 9. randevuda.

- İki ülke (A) milli futbol takımları arasında geride kalan 8 maçta her 2 takım da 2'şer galibiyet alırken, 4 maç da berabere bitti.

- Türk Milli Takımı, Belçika ile deplasmanda yaptığı 5 maçta 2 galibiyet alırken, 2 kez berabere kaldı, 1 kez de rakibine yenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber