120 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2009 11:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erzurum'un Şenkaya ilçesindeki Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda (YİBO) eğitim gören 120 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Şenkaya Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YİBO'da eğitim gören 20 öğrencinin, gece gıda zehirlenmesi şüphesiyle, Şenkaya Devlet Hastanesine kaldırıldığını belirterek, şöyle devam etti:

''Ardından 100 öğrencinin daha rahatsızlandığını söylemeleri üzerine, bu öğrencilerimizi de Şenkaya ve Oltu Devlet Hastanelerine götürdük. Öğrencilerimizden 100'ü ayakta müdahalesi yapıldıktan gece taburcu edilirken 19 öğrencimiz de gece hastanelerde kontrol altında tutulduktan sonra sabah yurtlarına gönderildi. Şu anda bir öğrencimiz Şenkaya Devlet Hastanesinde bulunuyor. Ancak bu öğrencimiz de gıda zehirlenmesinden değil, farklı bir rahatsızlıktan dolayı hastanede bulunuyor.''

Yamlı, olayın sebebinin kesin olarak belirlenmesi için YİBO'da çıkan yemekten numune alındığını ve Erzurum Hıfsıssıhha Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildiğini ifade ederek, incelemenin ardından gıda zehirlenmesi teşhisi konması durumunda, sorumlular hakkında yasal işlem yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber