Öfkeli polis, ?meslek büyüğü' demeyip dövdü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ekim 2009 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis memuru, trafikte tartıştığı servis şoförü emekli polisi dövdü

ADANA'da öğrenci servis şoförlüğü yapan emekli polis memuru 49 yaşındaki Ömer Yener, yol verme yüzünden tartıştığı sivil kıyafetli polis memuru E.Y. tarafından, minik öğrencilerin gözü önünde araçtan indirilerek tekme tokat dövüldü.

Olay, dün sabah Gürselpaşa Mahallesi Ali Bozdoğan Bulvarı'nda meydana geldi. Çeşitli kentlerde 25 yıl trafik polisliği yaptıktan sonra 2 yıl önce emekli olan 2 çocuk babası Ömer Yener, ailesinin geçimine destek olmak için servis şoförlüğü yapmaya başladı. Servisini çektiği anaokulunun öğrencilerini evlerinden alan Yener okula doğru giderken, polis olduğunu bilmediği sivil kıyafetli motosiklet sürücüsü E.Y. ile yol verme yüzünden tartıştı. İddiaya göre tartıştığı kişi Yener'e, ?Çarpsaydın bari? dedi. Yener'in de, ?Bu kadar araba geçiyor sen sığmadın mı?? demesi üzerine, motosikletinden inen Denizli Şehit Mehmet Özel Polis Merkezi'nde görevli polis memuru E.Y. küfür etmeye başladı. Yener'in ?Terbiyesizlik yapma? diye uyardığı E.Y., polis olduğunu söyleyerek saldırıp, minibüsün kapısını açmak istedi. E.Y. Yener'in, kendisinin de emekli polis olduğunu söylemesine aldırmadan tekme tokat saldırmayı sürdürdü. Yoldan geçenlerin ayırdığı taraflar, 155'e haber verilince gelen polisler tarafından E.Y.'nin görev yaptığı karakola götürüldü.

8 SAAT KARAKOLDA TUTULDU

Hastane ve adli tıp raporuna götürüldükten sonra 8 saat karakolda bekletilen Ömer Yener, ifadesi alındıktan sonra bırakıldı. Yaşadıklarının kendini çok üzdüğünü belirten Ömer Yener, meslek yaşamı boyunca böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyledi. Şikayetçi olduğunu söylediği için uzun süre karakolda tutulduğunu ve meslektaşlarının kötü muamelesine maruz kaldığını belirten Yener şöyle konuştu: ?Böyle polislik yapılmaz. Meslek yaşantım boyunca böyle bir şeyi ben yapmadım, çevremde yapanı da görmedim. Şikayetçi olacağımı söyleyince beni saatlerce boş yere karakolda tuttular. Şüpheli durumundaki polis memurunun ifadesi çalıştığı yerde alınamayacağı halde aldılar. Bir de beni öldüresiye döven polis memuru ile barıştırmaya çalıştılar. Gitmek istediğimi söyledikçe ifademi almayarak beni orada tutmaya devam ettiler. En son gidip durumu emniyet müdürüne, basına söyleyeceğimi bildirince bırakmak zorunda kaldılar. Bu kişinin ceza alması için elimden geleni yapacağım.? Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili her iki tarafın ifadelerinin alındığını, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber