Malatya'da okullar polis gözetiminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2009 21:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Malatya'da 39 lise ve 83 ilköğretim okulundan riskli olanlar belirlenerek, okullardaki güvenliği sağlamak amacıyla 22 kişilik polis ekibi oluşturuldu.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Selim Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Okul Polisi'' uygulamasının çok önemli olduğunu, bu yolla okulların güvenliğinin daha kolay sağlanacağını söyledi.

Polislerin güvenlik sağlama dışında eğitici görevlerini de yerine getireceğini anlatan Özdemir, polislerin görevlendirme öncesinde eğitime tabi tutulduklarını ifade etti.

Malatya'da bulunan okulların bölgelere ayrılarak her bölgeye iki polis görevlendirildiğini belirten Özdemir şöyle konuştu:

''Malatya'da 39 lise, 83 ilköğretim okulu bulunuyor. Bu okulları risk bölgeleri olarak ayırarak ekiplerimizi ona göre oluşturduk. Şubemize bağlı 22 polis memurundan oluşan ekiplerimizi iki kişilik gruplara ayırarak sorumluluk bölgeleri oluşturduk. Bu arkadaşlarımız bir eğitimin ardından sertifika alarak görev alma durumuna geldiler. Okullarda görev alan arkadaşlarımız sadece giriş çıkışlarda görev almayacak. Okulda bulunacak, okul idaresiyle irtibatlı olacak bir anlamda öğrenciler açısından da güvenlik danışmanı görevi görecek. Bu polis arkadaşlarımız ders saatlerinde okul çevrelerini inceleyerek risk oluşturan durumları da tespit edecek. Örneğin okul çevresinde sigara satışı yapan yerlerin tespiti gibi.''

Özdemir, okulların giriş çıkışlarında resmi ekiplerin görev almalarına yer yer devam edileceğini, ancak bunun her okulda olmayacağını ifade etti.

-''KONSER DÜZENLENECEK''-

Öğrencilerin polislerle diyaloğuna ve tanımalarına katkıda bulunmak amacıyla bir konser organize ettiklerine değinen Özdemir, ''Cumhuriyet Konseri'' adını verdikleri etkinliğe ''Ayna Grubu''nun davet edildiğini kaydetti.

Davetiyelerin öğrencilere okul polislerince verileceğini belirten Özdemir, şöyle devam etti:

''Öğrencilerin okul polislerini tanımaları ve uygulamadan haberdar olmalarını sağlamak açısından bir organizasyon yaptık. Bu kapsamda 'Ayna Grubu'nu davet ettik. Grup davetimize sıcak baktı ve geleceğini söyledi. 31 Ekim tarihinde konser düzenlenecek. 'Cumhuriyet Konseri' adını verdiğimiz etkinliğin davetiyeleri öğrencilere okuldaki görevli polisler tarafından verilecek ve konser ücretsiz olacak.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber