Polis memuru okul bastı iddiası

Haber Giriş : 12 Ekim 2009 15:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Isparta'da oğlunun sınıf değişikliği talebi idarece yerine getirilmeyen polis memuru M.C., resmi kıyafetli olarak Mustafa Şener İlköğretim Okulu'nu basmak istedi. Baskın anı, okulun güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Polis memuru M.C.'nin okula gitmeden önce bir meslektaşını telefonla arayarak, ?Şimdi okula gidiyorum, idarecilere kurşun sıkacağım? dediği ifade tutanaklarında yer aldı.

HÜRRİYET - Mustafa Şener İlköğretim Okulu'na baskın olayı geçen çarşamba günü meydana geldi. Okulun 6/C sınıfında okuyan oğlunun 6/B'ye nakledilmesi için idareye başvuran polis memuru M.C., talebi karşılanmayınca okul yönetimine sinirlendi. Bunun üzerine polis memuru M.C., meslektaşını arayıp ?Oğlumun sınıfını değiştirmediler. İdarecilere kurşun sıkacağım? dedi.

M.C., telefon görüşmesinden sonra okula gitmek için yola çıktı. Bunun üzerine harekete geçen polis memuru Mehmet M., M.C.'den önce gidip okul müdürünü ?Çok kötü olay olacak hocam, kaçman lazım? diyerek uyarıp kolundan tutarak odadan çıkardı. Okul Müdürü, B bloğa hızla giderken sivil kıyafetli polis memuru Mehmet M. saat 13.18'de kapıya bağırarak gelen, üniformalı ve silahlı kızgın meslektaşını kucaklayıp okula girmesini engelledi. Mehmet M. daha sonra arkadaşı M.C.'yi okuldan uzaklaştırdı. Bu olay okulun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

OKUL MÜDÜRÜ ŞİKAYETÇİ OLDU

Okul Müdürü Şevket Gökmen, Cumhuriyet Başsavcılığı, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurarak polis memurunu şikayet etti. Okul Müdürü Gökmen'in şikayet dilekçesinde, polis memuru M.C.'nin 6/C sınıfından okuyan çocuğunun 6/B'ye nakledilmesi talebinin yerine getirilmemesi nedeniyle okul yönetimine kızgın olduğunu ve okulu bu nedenle basmış olabileceği kaydedildi. Okul Müdürü Gökmen, polis memurunun okul basmasına neden olan olayla ilgili şikayet dilekçesinde şunları kaydetti:

?Saldırıyı gerçekleştiren memurun okulumuzda 3 çocuğu mevcut olup, kendine sorun ettiği çocuğuyla ilgili olarak da 3 gündür bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları yapılmakta olup, verilecek kararın süreç içerisinde olacağı belirtilmesine rağmen, kişi kendi kararını vermiş ve idarenin de bunu uygulamasını istemektedir.?

Okul Müdürü Şevket Gökmen'in Avukatı Ali Osman Altunbaşak, olayın adli mercilere intikal ettirildiğini açıkladı. Hukuki süreci başlattıklarını kaydeden Altunbaşak, olayın güvenlik kamerası görüntüleri ve şahitlerin imzaladığı tutanakla da ispatlandığını belirtti.

?POLİS DÜŞMANI MÜDÜR'

Okul basan polis memuru M.C.'nin de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne olay öncesi şikayet dilekçesi verdiği ortaya çıktı. M.C.'nin verdiği dilekçede Okul Müdürü Şevket Gökmen'den ?Polis düşmanı' diye bahsettiği belirtildi.

Polis memuru M.C.'nin okul basma olayıyla ilgili şahitlerin görüşlerine de başvuruldu. Olay anında Mustafa Şener İlköğretim Okulu'nda bulunan Fevzi Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Tevfik Akar, Okul Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Mesci, öğrenci velisi Saliha Özcan ve hizmetli İsmail Özen, olaya şahit olduklarını belirterek hazırlanan tutanağa imza attı.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, ?Okul müdürünün şikayet dilekçesi üzerine olayı araştırması için müfettiş görevlendirdik. Ayrıca konu Cumhuriyet Savcılığına intikal etmiştir. Şu an bizimle ilgili bir durum yok? dedi.

İDARİ SORUŞTURMA AÇILDI

Polis memuru M.C. hakkında Emniyet Müdürlüğü de soruşturma başlattı. Emniyet Müdürü Yahya Bal, yaşanan olayın öğrenci velisi ve okul idaresi arasında olduğunu belirterek, ?Burada polis memurunun fevri bir davranışı var. Vurma, kırma ve fiili müdahale yok. Devletin malına zarar verme yok. Polisin fevri davranışı polis teşkilatına maledilemez. Zaman zaman veliler de idareyle sürtüşmeler yaşayabilir. Ama biz buna rağmen konuyla ilgili soruşturma başlattık? dedi.


Emniyet'ten 'polis okulu bastı' haberine tepki

CİHAN - Isparta Emniyet Müdürü Yahya Bal, 'Polis okul bastı' haberine tepki gösterdi. Bugün yerel bir gazetede; Mustafa Şener İlköğretim Okulu'nda okuyan çocuğunun sınıfını değiştirmek isteyen M.C. isimli polis memurunun olay çıkardığına dair habere yer verildiğini söyleyen Bal, bu yolla teşkilatın yıpratıldığını ifade etti.

Yahya Bal, olayda veli-okul ilişkisi olduğunu hatırlatarak, münferit bir hadisenin polis teşkilatına maledilmeye çalışılmasının üzücü olduğunu kaydetti.

Bal, "Polis memurumuzu da normal bir veli gibi düşünmek lazım. Siz de olabilirsiniz, ben de olabilirim onun yerinde. Çocuğunun sınıf değişikliğini istiyor. Okul müdürü de bunu uygun görmüyor. Polisin fevri bir davranışı var burada. Fakat kimseye vurma yok, kırma yok, fiili müdahale yok." dedi.

Zaman zaman diğer velilerin de idareyle sürtüşmeler yaşayabileceğine dikkat çeken Bal, olaya karışan polis memuru hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi.

Okul Müdürü Şevket Gökmen ise olayı Cumhuriyet Başsavcılığı'na taşıdı. Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de şikâyette bulunan Gökmen, dilekçesinde, "Polis memuru M.C., 6-C sınıfında okuyan çocuğunu 6-B'ye nakledilmesi talebinin yerine getirilmemesine kızmasından dolayı okulu bastı." ifadesine yer verdi.

Gökmen'in Avukatı Ali Osman Altunbaşak da hukuki sürecin başlatıldığını, olayın güvenlik kamerası görüntüleri ve şahitlerin imzaladığı tutanakların adliyeye intikal ettirildiğini belirtti.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da okul müdürünün verdiği bir dilekçeyle olayı anlattığını belirterek, bunun üzerine idari soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Polis Memuru M.C. de konunun yargıya intikal ettiğinden konuşamayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber