Rektör, öğrenci kirasını cebinden ödedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Ekim 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündüz, öğrenciye ev vermeyeni "Kefilim" diyerek ikna etti. 3 öğrencinin borcunu kapatan rektör Gündüz, ziyarete gelen Bakan'dan ödenek de aldı

Adıyaman Üniversitesi'nin rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, öğrencileri için her türlü fedakarlığa ve "çılgınlığa" imza atınca, "eli öpülecek adam" diye anılmaya başladı. Gündüz, kefil olduğu öğrencilerin ev kirasını ödemekle kalmadı, ziyarete gelen bakana kürsüden seslenip üniversiteye ödenek bile aldı. Geçen yıl göreve gelen Rektör Gündüz'ün ilk işi öğrencilerin barınma sorununu çözmek oldu. Kurulduğunda 2 bin 400 öğrencisi bulunan Adıyaman Üniversitesi'nin öğrenci sayısı 12 bin 500'e çıkmıştı. Şehirde yurt yoktu, vatandaşlar da öğrenciye ev kiralamak istemiyordu. Gündüz, yerel televizyonlardan günlerce canlı yayın yaptırdı. Adıyaman halkına seslenerek, "Hepsinin kefili benim. Öğrencilere evinizi kiralayın" dedi. Rektörün bu açıklamasıyla ikna olan emlakçılar da ev sahiplerine, "Dask sigortasını da biz yapıyoruz" desteği verdi. Bunun üzerine tüm öğrencilerin barınma sorunu çözüldü.

'KEFİLİM' DEDİ, SÖZÜNDE DURDU

Bir süre sonra, Adıyaman Belediyesi'nde karşılaştığı yaşlı bir kadın, Prof. Dr. Gündüz'e, "Evimi öğrencilere kiralamıştım. Ama elektrik ve su parasını ödemeden gittiler" dedi. Gündüz de, borcu cebinden ödedi. Geçtiğimiz yıl 4 bin öğrencinin kiralık evlerde oturduğunu, bu yıl sayının 8 bine çıkacağını vurgulayan Prof. Dr. Gündüz, imza attığı projeyi şöyle anlattı: "Sadece 3 öğrencimizin 2 bin 130 TL elektrik-su borcunu cebimden ödedim. Bazı ev sahipleri yolda gördüğünde sorunlarını söyledi. Bir tanesi rektörlük binasına gelip not bırakmış. Arayıp, 'Ne kadar borç var' dediğimde bana 'Bin 100 TL' dedi. Üniversiteye çağırarak ödemesini yaptım. Yeni yurtlar yapılana kadar Adıyaman halkının ciddi desteğine ihtiyacımız olacak. Ama bugüne kadar Adıyaman halkı da, öğrencilerim de beni mahçup etmedi." Rektör Gündüz'ün şaşırttığı isimlerden birisi de geçtiğimiz yıl Adıyaman Üniversitesi'ni ziyaret eden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz oldu. Gündüz, konuşma yapmak için çıktığı sahnede Bakan Yılmaz'ın önüne gelip, şunları söyledi: "Sayın Bakan programa bir saat geç geldiniz. Vali bey, 45 dakika vaktinizin olduğundan bahsetti. Şimdi 40 dakika ben konuşacağım, 5 dakika siz!"

'PARAYI SÖKE SÖKE ALDI'

Rektör Gündüz'ün bu çıkışına önce şaşıran Bakan Yılmaz ardından gülümseyerek salondaki alkışlara karşılık verdi. Gündüz de, "Bakanım tıp fakültesi için 3.5 trilyona ihtiyacımız var. Bu parayı verecek misiniz?" dedi. Rektörün talebini kabul eden Yılmaz, kürsüde 5 dakika konuştu ve "Adıyaman, rektöre sahip çıkmalı. Adıyaman için parayı söke söke alıyor" yorumunu yaptı.

FIRAT: ELİ ÖPÜLECEK ADAM

Memleketi Adıyaman'a sık sık gelen AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da, Gündüz için şunları söyledi: Üniversitenin bu hale gelmesinde, sivil toplum kuruluşlarının, halkın katkısı var. Ancak en büyük katkı rektör Mustafa Gündüz'ün. Eli öpülecek adam. Sayesinde tüm sorunlar tek tek aşılıyor. Hem ben hem Adıyaman halkı şanslı. Rektörün kıymetinin bilinmesi lazım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber