Sağlık Bakanlığı, stok miktarlarını yakın takibe aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2009 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yayımlanan 'Azami Stok Miktarlarının Belirlenmesi ve Stok Yönetimi' konulu genelge 81 il valiliğine gönderildi.

Genelgede stok takibinin daha hassas yapılması istenildi.

İyi bir sağlık hizmeti sunumunun sağlanmasında ihtiyaç duyulan kaynakların yeterince ve zamanında karşılanması önemine vurgu yapılan genelgede, "Kaliteli sağlık hizmeti sunumunun gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan yüksek maliyetli sağlık hizmeti girdilerine karşılık, kıt kaynakların ekonomik, etkin ve verimli kullanılması da ayrı bir öneme sahiptir. Döner sermayeli kurumlarımızın mali durumları düzenli olarak Bakanlığımızca izlenmekte olup, bu izlemeler neticesinde gereğinden fazla stok bulunduran ve ilgili genelgelerimizde yer alan hükümleri yeterince uygulamayan bazı kurum ve kuruluşlarımızın mali anlamda ödeme güçlüğü çektiği görülmektedir." denildi.

Genelgede, gerek tıbbi sarf ve ilaçlar için gerekse diğer bütün tüketim malzemeleri için 3 aylık ihtiyaçla sınırlı olacağı belirtildi.

Artık kurumlar yıllık ihtiyaçlarının en fazla yüzde 25'i oranında stokta malzeme bulundurabilecek. Kurumlar bütün alımlarını muayene kabul tarihinden itibaren en geç 90 gün içerinde ödeme yapılacak şekilde planlayacak ve satın alma işlemlerini bu esas doğrultusunda gerçekleştirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber