Engelli öğrencilere servis engeli

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ekim 2009 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECİDİYEKÖY'deki Saadet İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nun zihinsel engelli öğrencileri ile velileri, Cağaloğlu'ndaki İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelerek, Sarıyer'de hizmet veren İş Okulu için ücretsiz servis talebinde bulundular.

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) Başkanı Berti Erbeş, son iki yıldır ücretsiz servis sağlandığını fakat bu öğretim yılı başından itibaren servis verilmediğini belirterek, şunları söyledi:

?Mecidiyeköy'deki ilköğretim okulunda eğitimini tamamlayan öğrenciler, mesleki ve akademik eğitimini almak ve yaşama hazırlanmak için Sarıyer'deki iş okuluna gidiyorlar. 47 öğrencimiz var ve 18 yaşını doldurdukları bahane gösterilerek, öğrencilerimize ücretsiz servis verilmiyor. Bu yüzden de okula gidemiyorlar. Bazı velileri kendi imkanlarını kullanarak okula getirseler de, okula gelemeyenler yüzünden herkes mağdur oluyor. Vakıf olarak Sarıyer'deki yerleşkenin tüm masraflarını karşılamamıza rağmen, bu olumsuz tablo hepimizi oluyor"

Berti Erbeş, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Bakan adına yayınladığı genelge ile engelli öğrencilere servis sağlanmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Saadet İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nun engelli öğrencileri ve velileri de, öğle paydosunda geldikleri İstanbul İL Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, işbaşı saatini bekledikten sonra dilekçelerini verdiler. Velilerden Zeynep Işık gözyaşlarını tutamayarak, ?Servis olmadığı için oğlumu okula gönderemiyoruz. Zaten normal şartlarda kendisi bakkala dahi gidemiyor. Balkonda okuldan gelen öğrencileri görünce üzülüyor, ağlamaya başlıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum" dedi. Oğlu Mustafa Işık ise ?Okula gitmek istiyorum, evde oturmak istemiyorum? diye konuştu.

Evlerinin Gayrettepe'de olduğunu, okula gidemediği için çok sıkıldığını belirten engelli öğrencilerden Berk Demircioğlu da,?Evde oturmaktan çok sıkılıyorum. Servis istiyorum, okula gitmeyi çok seviyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber