Profesöre ?hacker'lık suçlaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Ekim 2009 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne ait resmi internet sitesini hackledikleri iddia edilen 1'i öğretim üyesi 6 kişi hakkında Erzurum 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Geçen 7 Şubat'ta Atatürk Üniversitesi'ne ait ?www.atauni.edu.tr' internet sitesine şifre kırarak girip müdahale eden bir grup, İlahiyat Fakültesi bölümünde, ?Öğrencilere duyuru' başlığı altında, ?Sevgili öğrenciler, sizlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, Kırkıncı Hoca cemaatiyle kurduğumuz yararlı işbirliğimiz sonucunda barınma ihtiyaçlarınızı gidermek üzere cemaat yurtlarından barınabilmenize imkân tanıyan muvakeleyi Sayın Hoca Efendi'nin lütfu ile nihayete erdirmiş bulunuyoruz. Başvurularınızı dekanlığımıza yapabilirsiniz' yazdı.

Üniversite yönetimi saldırı sonrası suç duyurusunda bulundu. Bilişim suçu kapsamında aralarında akademisyen ve öğrencilerin bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. İnceleme sonucu Prof. Dr. Bünyamin Yıldız ile 5 kişi hakkında, 8 Temmuz 2009'da 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber