Narkotik polisinin tiyatro oyunu 'kapalı gişe' oynadı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye, uyuşturucu illetiyle 'topyekün mücadele' ediyor. Narkotik polisi, bir yandan çetelere darbe indiriyor, uluslararası geçiş yollarına operasyonlar düzenliyor, okul önlerinde önlemler alıyor diğer yandan kültürel faaliyetlerle öğrencileri ve velileri uyarıyor.

Uyuşturucu bağımlısı bir gencin komaya girerek hayatını kaybetmesinden etkilenen narkotik uzmanı polis memuru Mustafa Yücel'in yazdığı tiyatro oyunu, bir yılda 27 defa sahnelendi. 'Boşluk' isimli oyunu, İzmir'de 7 bin 750 öğrenci ve 2 bin 600 veli olmak üzere 10 bin 350 kişi seyretti. Yücel, konferans ve panellerle de 10 yılda toplam 280 bin kişiye uyuşturucunun zararlarını anlattı.

Yücel, bir sene önce yazdığı hikâyeyi, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi'ne (TUBİM) gönderdi. 12 profesörden oluşan bilim kurulu, yaptıkları inceleme sonucunda hikâyenin tiyatro oyunu olarak sahnelenmesine karar verdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde gece operasyonlara çıkan, gündüzleri de okul ve sivil toplum kuruluşlarının davetlisi olarak konferans veren Mustafa Yücel, "Oyun ile gençlerimizi uyuşturucu hakkında bilinçlendirmeye çalışıyorum. Onları madde kullanımına iten sebepleri ve bunları ortadan kaldırmada izlenecek yolları göstermeyi amaçlıyorum." diyor. Öğrencilerin bu bataklığa düşmemesi için eğitimin çok önemli olduğuna dikkat çeken Yücel, uyuşturucu satışının sadece polisiye tedbirlerle engellenemeyeceğini, talebin de azalması gerektiğini vurguluyor. Konuşmalarında velilere evlatlarına sahip çıkmaları gerektiğini anlatan Yücel, bilinçli bir toplum oluşması halinde uyuşturucu satıcılarının müşteri bulamayacağına dikkat çekiyor. ZAMAN

ÖMER ORUÇ İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber