Sağlık çalışanları platformu Konya'da toplandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ekim 2009 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Çalışanları Platformu toplantısının 2'incisi Konya'da, Sağlık Memurları Derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Konya Hekimevinde gerçekleştirilen toplantıda, Sağlık Bakanlığınca Avrupa Birliğine uyum çalışmaları çerçevesinde hazırlandığı ifade edilen ''Sağlık Meslek Mensupları Birliği Kanun Tasarı'' taslağının bir an önce mecliste kanunlaştırılması gerektiği vurgulandı.

Toplam 7 derneğin sağlık meslekleri ile ilgili her türlü mevzuat, mesleki çalışma, özlük hakları, görev tanımları, eğitim ve bilimsel etkinliklerde görüş sunma, birlikte hareket etmek için kurduğu platformun toplantısı sonucunda şu görüşlere yer verildi:

''Sağlık meslek mensuplarının unvan, görev, yetki ve sorumlulukları mevzuatla belirlenmelidir. Sağlık memuru, ebe ve hemşirelerin mesleğini serbest olarak icra etme yetkisi kaldırılmamalıdır. Bütün personelin döner sermaye matrahı en az yüzde 300'e çıkarılmalıdır. Radyum ve radyasyonla çalışan personelin mesai saatlerini haftalık 25 saatin üzerine çıkaran her türlü değişiklik hiçbir şekilde kabul edilemez. Aile hekimliği modelinin mağdur ettiği, aile sağlığı elemanı gibi ucube bir şekilde nitelen sağlık personelinin hakları yeniden verilmelidir. Bu şekilde ifade kabul edilemez. 5179 sayılı kanun ile Sağlık Bakanlığından Tarım Bakanlığına naklen atanan çevre sağlığı teknisyenlerinin mağduriyeti düzeltilmelidir.''

Sağlık Çalışanları Platformunun koordinatörlüğü ve sekreterliğinin Bursa'da bulunan Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Derneği tarafından yürütülmesi kararlaştırılan toplantıda, platform koordinatörü Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Derneği Başkanı Ahmet Arslan olarak belirlendi.

Toplantıya, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Nezaket Özgür, Sağlık Hizmetleri Sınıfı Çalışanları Derneği Başkanı Hüseyin Ayhan, Tıbbı Laboratuvar Teknikerleri Ve Teknisyenleri Derneği Başkanı Ali Baydarman, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Başkanı Heybet Aslanoğlu, Sağlık Teknikerleri Birliği Derneği Başkanı Dilek Erkutlu Özkasap, Sağlık Memurları Derneği Başkanı Bülent Keskin katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber