Hükümet, sosyal güvenlik sistemini toptan yenileyecek bir revizyon programı başlattı.

Haber Giriş : 03 Temmuz 2003 06:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümet, sosyal güvenlik sistemini toptan yenileyecek bir revizyon programı başlattı.

Hükümet, sosyal güvenlik sistemini toptan yenileyecek bir revizyon programı başlattı. Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, "Hazırlanan tasarılar kamuoyuna açıklanacak" dedi.
Hükümet, sosyal güvenlik kuruluşlarını rehabilite edecek çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat, Başesgioğlu, "Primi olan kendisi ödeyecek, yoksulluk sınırı altında olan vatandaşların primlerini devlet ödeyecek. Bunun finansman sorununu milli kaynaklardan mı karşılayacağız, dış kredi mi alacağız, bunun kararını vereceğiz. Alt yapı çalışması bitti. Yakında kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

Kurumlar birleşmez
Başesgioğlu, bu kurumların fiziki olarak birleştirilmesinin mümkün olmadığını belirterek Yeşil Kart ve 65 yaş aylığı gibi sosyal yardım ve hizmet kurumlarının birleştirilmesi çalışmanın da bittiğini açıkladı.

İsraf ve kaynak açığı konusunda SSK'ya yöneltilen eleştirileri hatırlatan Bakan Başesgioğlu, "SSK'nın adı çıkmış" dedi.

Bakan yeni uygulamayı denetledi
SSK ve devlet hastanelerinin ortak kullanımı uygulamasını, yerinde denetleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önceki gün başlanan uygulamada, sağlık ocaklarına müracaat eden 45 bin hastadan yaklaşık 4 bin 500'ünün hastanelere sevkedildiğini açıkladı

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber