ÖSYM, Yine Askerlik Şartı Kontrolü Yapmış

Memurlar.net olarak, onlarca kez ÖSYM'nin sadece ve sadece yerleştirme işlemi yapması gerektiğini, adayların verdiği bilgilerin kontrolünü apamayacağını belirttik. Zira bu konuda ilgili yönetmelikte ÖSYM'ye verilmiş bir yetki yoktur. Zaten, ÖSYM de 2003 yılındaki bu uyarılarımızı görmezden gelmemiş ve 2004 yılındaki ilk atmada askerlik şartı kontrolü yapmamıştır. Ancak, adaylardan gelen bilgilere göre ÖSYM son yerleşitirmeden yine askerlik şartı kontrolü yapmıştır. Mağdur olan adayların bu konuda ÖSYM aleyhine dava açması gerekmektedir.

Haber Giriş : 23 Ocak 2005 01:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adaylara ilk önerimiz taban puanları kontrol etmeleridir. Şayen puanınız, kadro için açıklanan puandan yüksek ise ÖSYM'ye bir dilekçe ile başvurun ve atanmama nedeninizi sorun. Eğer atamanız ÖSYM'nin puan ve tercih dışındaki bir müdahalesinden kaynaklanıyorsa ÖSYM'yi dava etmeniz gerekecektir.

Zira, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar Hakkında Genel Yönetmeliğin 25'inci maddesinde, "Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, Tercih Kılavuzu'nda yazılı olan belgeler ve KPSS Sınav Sonuç Belgesi ile birlikte atanmak üzere süresi içinde başvururlar.Kamu kurum ve kuruluşları, atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir sınav değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder" hükmü yer almaktadır.

Bu hüküm gereğince yazılan bilgilerin kontrol yetkisi ÖSYM değil, ÖSYM'nin yerleştirme yaptığı kamu kurumundadır.

Aşağıda bize ulaşan bir mail özetlenerek yer almıştır.

"Jeoloji mühendisliği mezunuyum. KPSS 2004 sınavında 80 puan aldım. Ağustos memur alımında jeoloji müh alımı olmadı. Ben de aralıkta askere gitmek için temmuz ayında başvurdum ve kasım ayında askere gitme isteğim kabul edildi. Askerlik basvurusu yaptıktan sonrs ÖSYM kasımda MTA'ya jeoloji mühendisi alacağını açıkladı. Memur alımına başvurdum ve askerlikle ilgili durumum için de, aralıkta askere gideceğim için şıklardaki "sevk tehirsiz" kısmını işaretledim. Kasımın 9'unda benim kısa dönem yapacağım askerlik yerim belli oldu. Kasımın 10'unda ise memurluk sonucu açıklandı. Tercih ettiğim kadroya 76 puanla yerleştirme yapıldığı halde ben açıkta kaldım. ÖSYM'ye dilekçe ile başvurdum ve bana askere gideceğim için tercihlerimin kabul edilmediği belirtildi."

Yukarıda yer verilen maile göre ÖSYM yine yanlış bir işlem yapmıştır. Bu durumdaki adayların mutlak surette bir avukat aracılığı ile dava açması gerekmektedir. Zira bir kez daha belirtiyoruzki; ÖSYM yetkisi olmayan bir işlem yapmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber