Tarım işçilerinin çocukları bir ay sonra okula başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2009 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Tuzla Beldesi'nde tarım işçilerinin çocukları bir ay sonra okula başladı.

Kaymakamlığın YİBO konusundaki ikna çabaları sonuç vermeyince Özel İdare ve Milli Eğitim kaynaklarıyla açılan ihale ile bir otobüs, iki minibüs tutuldu. Bu gün itibariyle 87 öğrenci tarım arazilerinden alınıp, Tuzla İlköğretim ve Yatılı Bölge Okulu'na taşınmaya başladı.

Karataş Kaymakamı Kaya Çelik, Karagöçer Köyü'nde tarım işçilerine ait öğrencilerin eğitim sorununun yapılan servis ihalesiyle çözüldüğünü ifade etti. Öğrencileri YİBO'da barındırmak için çabaladıklarını fakat ailelerin buna yaklaşmadığını vurgulayan Çelik, valiliğin desteğiyle taşımalı eğitimle meseleyi hallettiklerini söyledi.

Tarımda çalışan ailelerin YİBO alternatifini değerlendirmedikleri için üzüldüklerine dikkat çeken Çelik, "Bu çocuklar akşamları yine çadırlara dönüyorlar. Elektrik, su, ders çalışma koşulları çok sınırlı. Bir masa, sandalye bulamadan yerde toz toprak içinde ödevini yapacak. Ama biz bu olumsuzluklara ailelere anlatamadık. Bir yerde yatılı önerisiyle söz konusu olumsuzlukların sorumluluğundan kurtulmuş olduk." diye konuştu.

Karagöçer Köyü Muhtarı Behçet Gökçe de günlük taşımayla okullarına kavuşan öğrenciler ile ailelerin memnun kaldıklarını bildirdi.

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa ise tarım işçisi 87 çocuğun bir ay sonra okul heyecanını yaşamış olmasını sevindirici bulduklarını vurguladı.

Tuzla'nın Karagöçer Köyü ve civarında taşımalı eğitim için verilen teklifi karlı bulamayan şirketler Milli Eğitim'in açtığı servis ihalesine ilgi göstermemişti. Bunun üzerine kaymakamlık, öğrencileri Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda (YİBO) okutmak istemişti. Aileler de bu teklife karşı çıkınca ilköğretim düzeyindeki 87 mevsimlik tarım işçisi çocuğu ortada kalmıştı. Yeni uygulama ile çocuklar okullarına kavuşmuş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber