Polise 'tartaklama' soruşturması

Haber Giriş : 23 Ocak 2005 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karkamış Sınır Kapısı'nda Suriyelilerin Türkiye'ye geçişlerı sırasında Bakan Tüzmen'i izleyen gazetecileri tartaklayan polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Karkamış Sınır Kapısı'nda gazetecilerin tartaklanmasıyla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Karkamış Sınır Kapısı'nda yapılan bayramlaşma töreni sırasında yaşanan olaya ilişkin soruşturma başlattıklarını bildirdi.

Olayda kusuru olan polis memurlarıyla ilgili gerekli disiplin işlemlerinin yapılacağını ifade eden Arslan, soruşturma konusunda kamuoyunun bilgilendirileceğini belirtti. Emniyet mensupları ile gazetecilerin ortak bir kamu hizmeti yaptığını vurgulayan Arslan, bu tür hadiselerin tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarını kaydetti.

Karkamış Sınır Kapısı'nda, dün Suriyeli'lerin Türkiye'ye geçişleri sırasında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin ile bazı milletvekillerinin de katıldığı bayramlaşma sırasında, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı bazı polisler, vatandaşlara sert davranıp, basın mensuplarını tartaklamışlardı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber