Domuz gribi nedeniyle okulların kapalı olduğu Diyarbakır'da sanal eğitim

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Ekim 2009 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cem EMİR- Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR'da, domuz gribi salgını sonucu okulların tatil edilmesi nedeniyle, özel bir okul, öğrencilerinin derslerinden geri kalmaması amacıyla, ?Canlı Sanal Sınıf' uygulaması başlattı. İnternet üzerinden verilen eğitimde, öğrenciler evinden, öğretmenler ise okuldan canlı bağlantı yaparak ders işliyor.

Diyarbakır'da domuz gribi nedeniyle okulların tatil edilmesiyle birlikte, öğrencilerin derslerini aksatmaması için özel bir okul, internet üzerinden kurduğu ?Canlı Sanal Sınıf' uygulamasıyla eğitime devam ediyor. Türk Telekom ve Bahçeşehir Eğitim Kurumları'nın ortak çalışması sonucu Diyarbakır Bahçeşehir Koleji'nde yapılan, ?Canlı Sanal Sınıf' uygulaması hayata geçirildi.

Bahçeşehir Koleji'nde düzenlenen basın toplantısında, kolejin Genel Müdür Yardımcısı Behçet Yavuz, Türk Telekom Yazılım Şirketi Sebit'in Genel Müdür Yardımcısı İlker Helvacı ?Canlı Sanal Sınıf' hakkında bilgi verdi.

Behçet Yavuz, yeni uygulamayla birlikte öğrencilerin eğitime ara verilen süre içerisinde, evde internet üzerinden canlı olarak öğretmenlerine bağlandıklarını ve derslere katılabildiklerini anlattı. Öğrencilerin, öğretmenlerini görüntülü ve sesli olarak izleyebildiğini anlatan Yavuz, sınıf ortamındaymış gibi öğrencilerin derslere katılım sağlayabildiğini anlattı.

?GELECEĞİN EĞİTİMİ'

Uzun zamandır, ?Canlı Sanal Sınıf' uygulaması üzerinde çalıştıklarını ve 2 ay sonra projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Yavuz şunları söyledi:

?Dünyada ve ülkemizde son günlerde sıcak gündemi oluşturan domuz gribi vakalarının Diyarbakır'da da görülmesi sonucu okullar bir hafta süreyle tatil edildi. Türkiye'de pilot uygulamasını ilk defa Diyarbakır'da gerçekleştirdik. Öğrencilerin yüzde 98'i eğitime aktif olarak katılıyor. Öğrenci ve veliler bu uygulamadan çok memnun oldu. Hatta bazı öğrenciler, ?Bundan sonra da eğitim bu şekilde olsun' diyerek talepte bulundu. Şimdiden geleceğin eğitiminin alt yapısını Türkiye'de ilk kez uygulamanın mutluluğunu yaşıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber