Tümgeneraldan cevap ve düzeltme metni: Askerlere kızımın eşyalarını taşıttırmadım

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Ekim 2009 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gazetenizin 29.7.2009 tarihli nüshasının 14. sayfasında yayınlanan "Ses Kayıtları İnternete Düşen Tümamiral, Millete Hakaret Ediyor" başlıklı yazıda; müvekkilimin, emrindeki asker/ere kızının eşyalarını taşıttığı, köpeğini gezdirttiği, Ergenekon olarak bilinen soruşturma kapsamında 'Karargah Evleri yapılanmasında' adının geçtiği iddia edilmiş ve ek olarak içeriği saptırılmış olan, izinsiz dinleme sureti ile elde edilmiş bir ses kaydının içeriği yayınlanarak metroyu kullanan insanlara hakaret ettiği ileri sürülmüştür.

Müvekkilin kızına ait ev eşyalarının taşıttırılması iddiası gerçek dışıdır. Saptırılan olayın aslı, müvekkil, Erdek Mayın Filosu komutanı olarak görev yapmakta iken, İstanbul'dan Erdek'e boş olarak dönecek olan araca, Toplumsal Gelişimi Destek Faaliyeti kapsamında, Erdek Düzler İlköğretim Okulu'na bağışlanmak üzere kullanmadığı bazı eşyaların yüklenerek gönderilmesinden ibarettir. Araç ne yolunu değiştirmiş ne de müvekkilin özel bir işini yapmıştır. Müvekkil, sadece asker olarak topluma karşı olan sorumluluklarından birini yerine getirmiştir. Müvekkilimin, emrinde bulunsun veya bulunmasın, ne bir askerî personeli ne de askeriyeye ait bir aracı özel çıkarları için kullanması düşünülemez.

Ayrıca, yazı içeriğinde geçen ve kamuoyunda 'Ergenekon' olarak bilinen yapılanma dahilinde müvekkilin adının geçtiği iddialarını ilk kez duymaktayız. Müvekkilin söz konusu yapılanmayla hiçbir ilgisi olmadığı gibi, bu ülkeyi korumak üzere yemin etmiş bir asker olarak, ülkesi ve devleti aleyhine kanun dışı bir eylemde bulunması söz konusu dahi olamaz.

Yazıda geçen müvekkilin Türk milletine hakaret ettiği iddiası da gerçek dışı olduğu kadar düşündürücüdür. Öncelikle söz konusu ses kaydı üzerinde oynanmış olduğunu ve konuşmanın müvekkilin ağabeyi ile yaptığı özel bir görüşme olduğunu belirtmek zorunluluğu duyuyoruz. Ne yazıktır ki, görevdeki bir Tümamiral'in izinsiz olarak telefonları dinlenebilmekte ve teknoloji kullanılarak kamuoyu nezdinde küçük düşürülmeye çalışılmaktadır. Söz konusu eylem bir suçtur ve gerekli hukuki işlemler tarafımızdan başlatılmıştır. Müvekkilim, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir evladı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin onurlu bir mensubu olarak, basın meslek ilkelerine aykırı olan ve kendisinin Anayasal haklarını ihlal ederek yayınlanan bu gerçek dışı yazıyı kınamaktadır. Gerçeklikten tamamen uzak, suç isnat eden, hakaret unsurları içeren bu yayınına karşı müvekkilim yasal yollardan haklarını aramakta kararlıdır. Müvekkilimin mağduriyetinin giderilmesi ve doğruların bilinmesi bakımından kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ramazan Cem Gürdeniz

Vekili Av. Yavuz Katı ZAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber