MEB'de en fazla daire, göz doktoru Müsteşar Yardımcısı Şaban Şimşek'e bağlı

Haber Giriş : 24 Ocak 2005 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber Gönder yolu ile haberdar eden: Ebru

Milli Eğitim Bakanlığı`nın üst düzey yönetimindeki "dengesiz" görev dağılımı, eğitimde en önemli adımların atıldığı birimlerin göz doktoru Şaban Şimşek`e bağlanmasına neden oldu.

Türkiye`nin en büyük bakanlığı olan Milli Eğitim Bakanlığı`nın üst yönetimindeki görev dağılımı bazı müsteşar yardımcılarına olağandan fazla bazılarına ise "yok" denecek kadar az sayıda birim bağlanmasına neden oldu. MEB`in 17 genel müdürlük, 14 daire başkanlığı ve 5 kurul ile başkanlıktan oluşan hizmet birimlerinin, müsteşara bağlı olarak görev yapan 7 müsteşar yardımcısı arasındaki paylaşımının kamu yönetimindeki verimlilik ilkesiyle çelişip çelişmediği eğitim çevrelerinde tartışılıyor.

Dağılıma göre, müsteşar yardımcıları Necdet Özkaya, Güngör Kılınç ve Cumali Demirtaş`a birer genel müdürlük bağlı bulunuyor. Necdet Özkaya ile Göngör Kılıç`a ikişer de daire başkanlığı bağlanırken, Cumali Demirtaş bir daire başkanlığından sorumlu bulunuyor.

MEB`deki görev dağılımında dikkat çeken nokta ise mesleği eğitimcilik olmayan müsteşar yardımcısı Şaban Şimşek`e en fazla birimin bağlanması oldu. Hüseyin Çelik`in bakanlığa atanmasının ardından müsteşar yardımcısı olarak görevlendirdiği göz doktoru Şaban Şimşek`e, ağırlıklı olarak alım satım faaliyetleri yürüten birimler bağlandı. Meclis`te Bakan Çelik hakkında soruşturma önergesi verilmesine sebeb olan okul ihalerini yürüten Yatırım ve Tesisler Daire Başkanlığı`ndan sorumlu olan Şimşek`e sürekli ihaleler açan idari ve mali işler ve eğitim araçlarının alım işlerinin yapıldığı eğitim araçları ve donatım daire başkanlıkları da bağlı bulunuyor.

Şimşek bu birimlerin yanı sıra Yükseköğretim Genel Müdürlüğü, Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da olmak üzere toplam 7 birimden sorumlu. Diğer bir müsteşar yardımcısı Salih Çelik ise alanı teknik öğretmen olmasına karşın İlköğretim Genel Müdürlüğü`nden sorumlu durumda. Salih Çelik`e, üç birim daha bağlı bulunurken, müsteşar yardımcısı Cevdet Cengiz`e 5 genel müdürlük ile savunma sekreterliğinden oluşan 6 birim bağlı. Müsteşar yardımcısı Mehmet Temel ise 4 genel müdürlük, 2 daire başkanlığı ile öğrenci disiplin kurulundan sorumlu konumda.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber