Müsteşar Yardımcısı mahkeme kararı ile görevine döndü, oda bile verilmedi

Haber Giriş : 24 Ocak 2005 00:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haber Gönder yoluyla haber yazan: CEM

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik`in iki kez mahkeme kararıyla görevine iade edilmesine karşın göreve başlatmadığı MEB Müsteşar Yardımcısı Remzi Sezgin, mesaisini başka bürokratların odasında geçiriyor. Çelik, merkez teşkilatta 10`a yakın üst düzey bükratı da yargı kararına karşın görevlerine başlatmama konusunda ısrarcı davranıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı`nda kısa bir süre sonra ikinci yılını dolduracak olan Bakan Çelik`in, özellikle görevden aldığı eski bürokratlara, haklarında yargının iade kararlarına karşı takındığı olumsuz tavır dikkatleri çekiyor. Merkez teşkilattaki üst düzey 10 bürokratı görevlerinden alıp başka birimlerde görevlendirme yoluna giden Bakan Çelik, kararlarının yargıdan dönmesine karşın bürokratları görevlerine başlatmıyor.

Çelik`in uygulamaları arasında en dikkat çekeni göreve gelmesinin ardından uzaklaştırdığı MEB Müsteşar Yardımcısı Remzi Sezgin`in durumu oldu. Çelik, müsteşar yardımcılığı görevinden aldığı Sezgin`i yargı kararıyla geri dönmesine karşın bu kez Bakanlık müşavirliğinde geçici olarak görevlendirdi. Bu karara ilişkin olarak da dava açan Sezgin`in ikinci kez görevine iadesi kararlaştırıldı. Ancak Çelik, Sezgin`i müsteşar yardımcılığına başlatmama konusundaki kararlılığını sürdürdü. Son yargı kararının gereğini de yerine getirmeyen Çelik, Sezgin`i hiçbir birimde görevlendirmedi, kendisine oda bile vermedi. Sezgin, şimdi Bakanlık kooridorlarında ve diğer bürokratların odasında mesaisini geçiriyor.

Dış İlişkiler Genel Müdürü Tolga Yağızatlı`yı görevinden alarak İbrahim Kapaklıkaya`yı bu göreve getiren Çelik, açtığı davada haklı bulunan Yağızatlı`yı bu kez de APK`da uzman olarak görevlendirdi. Yağızatlı, APK`daki uzmanlığına ilişkin de yargıya başvurdu, yargı ikinci kez Yağızatlı`nın iadesini kararlaştırdı ancak Çelik, Yağızatlı`yı son olarak müsteşarlık emrinde görevlendirerek, Remzi Sezgin gibi odasız bıraktı.

Çelik`in merkez teşkilatta görevinden uzaklaştırdığı diğer bükrotlara ilişkin yargı kararları ve söz konusu bürokratların şu andaki konumları şöyle:

``-Personel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Turna görevinden alındı, mahkeme kararıyla geri döndü, görevine başlatılmadı, APK`da görevlendirildi, buna karşı çıtığı davayı da kazandı yine görevine başlatılmadı. Turna, şimdi Özel Eğitim Rehberlik ve Danışmanlık Genel Müdürlüğü`nde genel müdür yardımcısı olarak görevli.

-Dışilişkiler Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Sezgin görevinden alınarak Yaygın Eğitim Enstitüsü`nde öğretmenliğe verildi, dava açtı, görevine iadesi kararlaştırıldı, ancak görevine başlatılmadı; Özel Öğretim Genel Müdürlüğü`nde genel müdür yardımcısı olarak görevlendirildi.

-Özel Eğitim Rehberlik ve Danışmanlık Genel Müdür Yardımcısı Metin Memiş görevinden alındı, yargıya başvurdu, yargı Metin Memiş`i haklı bularak görevine iade etti, ancak Memiş görevine döndürülmeyerek APK`da uzman olarak görevlendirildi.

-Personel Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tezli görevinden alında dava açtı, dava lehine sonuçlandı, ancak görevine başlatılmayarak Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdür yardımcılığında görevlendirildi.

-Talim ve Terbiye Kurulu üyesi Ahmet Sönmez görevinden alında APK`da uzman olarak görevlendirildi, açtığı davayı kazandı, ancak Talim ve Terbiye Kurulu`nda görevine başlatılmayarak yeniden APK uzmanı olarak görevlendirildi.

-Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yüksek Aksakal görevinden alındı, açtığı davayı kazandı, ancak Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü`nde değil Din Öğretimi Genel Müdürlüğü`nde görevlendirildi.

-Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Mehmet Özcan ve Serpil Günalay görevlerinden alındı, açtıkları davaları kazandılar ancak başka birimlerde görevlendirildiler. Özcan Talim ve Terbiye Kurulu`nda, Günalay da Özel Eğitim Rehberlik ve Danışmanlık Genel Müdürlüğü`nde görevli.``

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber