Bir dönem önemli yolsuzluk operasyonlarına imza atan ama daha sonra görevden alınan Eski Bakan Saadettin Tantan'ın emniyet timi yeniden görevlerine atandı

Haber Giriş : 03 Temmuz 2003 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir dönem önemli yolsuzluk operasyonlarına imza atan ama daha sonra görevden alınan Eski Bakan Saadettin Tantan'ın emniyet timi yeniden görevlerine atandı

 

AVCI, OPERASYON EKİBİNİ KURDU

Örümcek Ağı Operasyonu nedeniyle ANAP'lı İçişleri eski Bakanı Rüştü Kazım Yücelen tarafından merkeze alınan Ankara Emniyeti eski Kaçakçılık Şube Müdürü Şerafettin Bural, ödüllendirilerek Merkez Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü yapıldı. Emniyet Teşkilatında "Avcı" lakabı ile tanınan ve Alaattin Çakıcı başta olmak üzere birçok mafya liderini yurt dışında yakalayarak Türkiye'ye getirilmesini sağlayan Şentürk Demiral da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na atandı.

Örümcek Operasyonu davasında yargılanan ve terfi ettirilmeyen İstanbul Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan Niğde, İstanbul Mali Şube eski Müdürü Ayhan Mimaroğlu ise Erzincan Polis Yüksek Okulu Müdürlüklerine atandılar. Bural'la birlikte KOM Dairesi'ne kaçakçılık ve organize suçlarda uzman 4. sınıf emniyet müdürü Özer Özmen, Ankara Emniyeti Mali Şube Müdürü Osman Balcı ile yine geçen hükümet döneminde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevinden alınan 4. sınıf emniyet müdürü Şentürk Demiral da tayin edildiler. KOM'daki bu atamalar emniyet teşkilatında olumlu yankı buldu. Hanefi Avcı'nın başkanlığını yaptığı daireye önemli isimlerin atandığını ifade eden emniyet yetkilileri, bunun "Temiz eller operasyonlarına kalınan yerden devam edileceği" anlamına geldiğini vurguladılar.

Turgut Yılmaz'ın ismini vermişti

Şerafettin Bural, Ankara Emniyeti eski Kaçakçılık Şube Müdürü olduğu dönemde Örümcek Ağı'nı başarıyla yürütmüştü. Bural ödüllendirilmeyi beklerken, Tantan'ın görevden alınmasından sonra bu görevi üstlenen Rüştü Kazım Yücelen tarafından görevden alınmıştı. Bural, Yolsuzlukları Araştırma Komisyonuna verdiği bilgide, Turgut Yılmaz'ın kendilerini dağıttığını belirtmişti. Avcı'nın Başkanı olduğu KOM Dairesi'ne atanan emniyet müdürü Demiral, teşkilatta "Avcı" lakabı ile tanınıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü 559 personelin atama ve yer değiştirmelerini yaparken, 787 personel de bir üst rütbeye terfi etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada emniyet müdürü ve emniyet amiri rütbesindeki personelin 2003 yılı genel atama dönemi çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Açıklamada, 2003 yılı Genel Atama Dönemi çalışmalarında 2. Bölge zorunlu hizmetini tamamlayarak 1. Bölge kadrolara dönüşe tabi personelin, 2. Bölge zorunlu hizmet sırası gelen personelin ve bölge içinde nakil talebinde bulunan personelin durumlarının incelenerek atamalarının planlandığı kaydedildi.

Çalışma çerçevesinde 23 ikinci sınıf emniyet müdürü, 80 şube müdürü, 84 emniyet amiri 2. Bölge kadrolardan 1. Bölge kadrolara, 32 ikinci sınıf emniyet müdürü, 62 şube müdürü, 68 emniyet amiri 1. Bölge kadrolardan 2. Bölge kadrolara, 54 ikinci sınıf emniyet müdürü, 105 şube müdürü, 51 emniyet amiri ise bölge içinde olmak üzere toplam 559 personelin atama ve yer değiştirmeleri, hizmet bölümleri ve ihtiyaçları, idari ve asayiş ile ilgili zorunlu sebepler, personelin eşinin veya çocuklarının sağlık durumları gözetilerek gerçekleştirildi.

Ataması yapılan ve bir üst rütbeye terfi edenlerin bazılarının isimleri şöyle:

"İsimleri kamuoyu tarafından yakından bilinen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Adil Serdar Saçan Niğde Polis Okulu'na, Ayhan Mimaroğlu ise Erzincan Polis Okulu'na, Söylemezler Çetesi olayıyla adı sıkça gündeme gelen İstanbul Asayiş Müdürü Sedat Demir Urfa Emniyet Müdürlüğü'ne, Örümcek Ağı Operasyonu'nu yürüten polis şefi Güvenlik Daire Başkanlığı Şube Müdürü Şerafettin Bural, Şube Müdürü Özer Özmen, Osman Balcı, Buca Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Ana Komuta Kontrol Merkezi Başkan Yardımcısı Ahmet Perçin Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na, Polis Akademisi Şube Müdürü Faruk Ünsal Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na, Terörle Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Zuhuri Küçükkaya, APK Daire Başkanlığı'na, Kaçakçılık Daire Başkan Yardımcısı Vasfi Kara Asayiş Daire Başkan Yardımcılığı'na, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Tarkan Batman Emniyet Müdürlüğü'ne atandı."
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber