Telekom, geçen yılı 2,1 katrilyon net kârla kapattı.

Haber Giriş : 24 Ocak 2005 00:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom, özelleştirilmesine az bir süre kala geçen yılı 9 katrilyon lira ciro ve 2,1 katrilyon Türk Lirası net kârla kapattı.

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, kurumun bir önceki yıla oranla gelirini artırmasının altında, Turkcell ve Telsim ile yıllardır devam eden 2,5 katrilyon liralık arabağlantı probleminin sulh yoluyla çözümünün yattığını söyledi. 7'si yabancı olmak üzere toplam 13 yatırımcının almak istediği Türk Telekom, bir önceki yıla oranla gelirini yaklaşık 400 milyar lira daha artırdı. Firma 2003'te 9,5 katrilyon ciro, 1,7 katrilyon TL net kâr elde etmişti. 2003 yılı verilerine göre, Türk Telekom'un telefon konuşma gelirlerinde en büyük payı yüzde 20,1 ile şehirlerarası görüşmeler oluştururken, bunu yüzde 14,3 ile milletlerarası ve yüzde 13,1 ile sabit-cep telefonu aramaları oluşturuyor. Bunun yanı sıra firmanın hiçbir kuruma borcu bulunmaması da, dünyadaki yatırımcılar açısından büyük bir fırsat niteliği taşıyor. Telekom ayrıca, her yıl 600 trilyon lira ile 1 katrilyon liralık yeni teknoloji yatırımı yapıyor.

Özelleştirilmesi yaklaşan Telekom için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda ön yeterlilik verdiği 13 yatırımcıya Telekom'da veri odaları hazırladı. Bu odalarda yeterlilik alan işletmecilere kurumla ilgili teknik ve mali bilgiler sunulacak. Bugüne kadar genel müdürlük bünyesinde 10 veri odası oluşturuldu

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber