'Sigortalı iş' diye hastaneye girdi, 1 yıl sonra öldü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Ekim 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de domuz gribinden dolayı hayatını kaybeden ilk insan olan M.G.'nin (29) hayatı da ölümü gibi dramatik. Ankara'nın Kalecik ilçesine bağlı Satılar köyünde dünyaya gelen M.G., yokluk nedeniyle ilkokulu ancak bitirebildi.

Küçük yaştan itibaren hep geçici işlerde çalıştı. Evlendikten sonra daha iyi bir iş sahibi olabilmek için Ankara'ya göç etti. Ancak birçok kapı ilkokul mezunu olduğu için yüzüne kapandı. İlk işi tekstilde çalışırken ekonomik krizde işsiz kaldı. 1 yıl işsiz gezdi. Amacı sigortalı bir işe girmekti. Çevresine "Eşim ve 3,5 yaşında kızım var. Sigortalı bir işe girip onlara daha iyi bakmalıyım." diye dert yanıyordu.

Geçen yıl çok uğraşarak Ankara Sanatoryum Hastanesi'ne temizlik görevlisi olarak yerleşti. Onu ve ailesini en çok sevindiren ise (maaşı asgari ücret olsa da) sigortasının yapılmasıydı. Ancak bu mutluluk üç gün önce zatürre teşhisinin konulmasıyla sona erdi. Tedavi için çalıştığı hastaneye yatırıldı. Ani solunum yetmezliği sebebiyle önceki gece hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı, genç adamın domuz gribinden öldüğünü açıkladı.

M.G.'nin cenazesi dün morgdan alınarak Satılar köyüne getirildi. Ailesi, öğle namazı beklenmeden kılınan cenaze namazının ardından naaşı köy mezarlığına defnetti. Cenaze gömülürken annesi ve bazı yakınları baygınlık geçirdi. Naaşın taşınması ve defni esnasında sadece basın mensupları maske taktı. Cenazeyi görmek isteyen yakınları ile yetkililer arasında tartışma çıkarken, sağlık gerekçesiyle cenaze kimseye gösterilmedi.

'AİLESİ, HASTANEYİ MAHKEMEYE VERİYOR'

M.G.'nin ağabeyi Hüseyin G., kardeşinin ölümünde ihmal olduğunu ileri sürerek, hastaneyi mahkemeye vereceklerini söyledi. Kardeşine domuz gribi virüsünün hastaneden bulaştığını iddia eden Hüseyin G., şunları anlattı: "Zatürre diye hastaneye yatırdık. 24 Ekim'de durumunun ağırlaştığını söylediler. Daha sonra zatürreden öldü dediler. Ancak televizyondan domuz gribinden öldüğünü öğrendik. Teşhis koyamamışlar, koysalar önlem alınacaktı belki de. Teşhis yanlışsa tedavi de doğru uygulanmamıştır. Ölüm sebebi olarak raporda, 'domuz gribi' yazıyordu." Kardeşi hastanede yatarken herhangi bir karantina uygulanmadığına dikkat çeken acılı ağabey, "İstediğimiz zaman yüz yüze görüşüyorduk. 4 kişilik odada yatıyordu. Hastanede 4-5 kişide daha virüs olduğunu duydum. Doktor, virüsün hastanede olduğunu söyledi. Kardeşimin ikinci bir hastalığı olduğu için öldüğünü de belirtti. Ölümünde ihmal olduğunu düşünüyorum. Hastaneyi mahkemeye vereceğiz." dedi.

Köy muhtarı Sadık Akgün ise, M.G.'nin vefatından 1 hafta önce köye geldiğini ve biraz rahatsız olduğunu söylediğini aktardı.

ALPER SANCAR, MURAT KAYA ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber