Vergi avantajı biten otocu yeni model rüzgarına sarıldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Ekim 2009 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yılın son çeyreğinde art arda yeni modeller satışa çıkıyor. Otomotiv firmaları eylül ayı sonunda biten ÖTV indirimi sonrasında, ekim ayıyla birlikte yavaşlayan piyasayı yeni modelleriyle canlandırmaya çalışıyor

Ekim ayıyla birlikte ÖTV indiriminin bitmesinin ardından otomotiv piyasasında yeni model trafiği hızlandı. Otomotiv firmaları eylül ayındaki rekor satıştan sonra ekimde yavaşlayan piyasayı yeni modelleriyle ve yenilikleriyle canlandırmaya çalışıyor. Firmalar geçen ayın sonundan itibaren art arda yeni modellerini piyasaya sunmaya başladı. Bu modellerin bazıları ÖTV indiriminin son günlerine yetişirken, büyük bir bölümü de ekim ayıyla birlikte satışa çıktı. Renault Grand Scenic ve Megane Tourer, Dacia Stepway, Nissan Micra, Peugeot 206 Plus, Türkiye pazarına bir distribütör aracılığıyla ilk kez merheba diyen Infiniti'nin 5 modeli, Volkswagen'in yenilediği Polo modelleri art arda showroom'larda yerini aldı. Geçen haftada da Hyundai i30'un ailelerin hedeflendiği crossover versiyonu i30CW, Audi Q7'nin makyajlı hali satışa sunuldu.

KASIM AYINDA DA SÜRECEK

Bu trafik önümüzdeki günlerde de sürecek. Renault'nun Megane Sedan modelinin yerini alacak olan Fluence modeli, BMW'nin X3'ün altında konumlanacak olan X1 modeli, Hyundai'nin yeni SUV'u ix55, Opel'in pazarın en fazla satılan kompakt otomobillerinden biri Astra baştan aşağı yenilenen haliyle piyasaya sunulacak. Peugeot'nun içinde 0 rakamı olmayan ilk modeli RCZ'nin ve 5008'in de yıl sonuna kadar satışa çıkması planlanıyor.

Yeni Astra ön fiyat garantisiyle geliyor

? Tamamen yenilenen Astra, Opel'in Insignia ile başlattığı yeni tasarım anlayışının yeni ürünü olarak kasım ayında ön satış yöntemiyle piyasaya sunulacak. Araçların fiziksel olarak piyasayla buluşması ise aralık ayının sonunda gerçekleşecek. Yeni Astra'nın fiyatları henüz belirlenmedi. Ancak mevcut Astra'nın üzerinde olacak. Başlangıç fiyatının 36 bin TL'nin üzerinde olması bekleniyor. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, kasım ayında Astra'nın ön satış programının başlayacağını kayderek, bu program dahilinde satılan tüm araçların fiyat garantisi kapsamında olacağını söyledi. 2010 yılında 3 bin 500 Astra satmayı hedeflediklerini belirten Keklik, 2011'de Astra ile segment liderliği hedeflediklerini ifade etti.

1.4 LT 140 BG 2011'DE

Astra, ilk etapta 1.6 litre 115 ve 180 beygir güçlerinde manuel ve otomotik şanzıman, 1.4 litre 100 ve 140 beygir güçlerinde manuel şanzıman seçenekleriyle satışa çıkacak. Dizel motor seçeneği olan 1.3lt CDTi 95 beygin gücünde manuel şanzımanlı olarak Nisan 2010'da gelecek. Yeni Astra ile birlikte 140 bg güç üreten 1.4 litrelik turbo motor devreye girecek. Bu versiyonun gelişi Ocak 2011'i bulacak.

Opel'in 1936 yılında ilk olarak Kadett ile başlattığı kompakt sınıf geleneğinden gelen Astra, yıllardır Avrupa'da en çok satılan kompakt otomobiller arasında yer alıyor. Astra, toplam otomobil pazarının yüzde 27'sini oluşturan bu segmentte yılda yaklaşık 500 bine ulaşan satış hacmiyle tüm Opel satışlarının üçte birini oluşturuyor. Türkiye'de ise Astra, 2004 yılının son çeyreğinden bu yana sınıfının en çok satılan modelleri arasında bulunuyor.

Yeni Astra, sportif bir görünüme kavuşurken, mevcut modele göre 170 mm daha uzun. Yeni Astra'nın toplam uzunluğu 4.420 mm'ye, dingil mesafesi ise 71 mm artışla 2.685 mm'ye çıkarıldı.

Toyota'da indirim Volvo'da 0 faiz

? Anahtar teslim fiyatı 51 bin 800 TL'den başlayan Toyota Avensis 1.6 Elegant bin 500 TL indirimle sunuluyor. Yaris bin TL indirim ile 27 bin 900 TL'den, Corolla 1.6 lt benzinli Comfor da yine bin TL indirim ile 38 bin 100 TL'den başlayan fiyatla satılıyor. 95 S, 117 S, 95 L ve 117 L olmak üzere dört model Panel Van seçeneği bulunan Hiace ise 2 bin TL indirim ile 31 ve 200 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

? Scania'nın kampanyasında uygun faiz oranları ve vadelerle kredi seçenekleri sunuluyor. Kampanyada vade seçeneklerinin yanı sıra Euro veya TL olarak yüzde 0'dan başlayan faizli kredi kullanma imkanları tanınıyor. 50 bin Euro kredi kullanımı karşılığında 12 ay vade seçeneği ile 0 faiz uygulanıyor.

? Volvo Car Türkiye ve Akbank işbirliğiyle birlikte Volvo OtoFinans kapsamında yeni bir programın startı verildi. Müşterilerden komisyon ve dosya masrafı alınmayan Volvo OtoFinans programında borçlanılan tutar ve ödeme vadesine göre yüzde 0 faizli seçenekler sunuluyor. Volvo XC90'da 70 bin TL'lik kredi tutarı için 24 ay vadeli yüzde 0.78'den başlayan faiz oranı uygulanıyor.

? Proton'un distribütörü Ulu Motor ekim ve kasım ayı boyunca eylülde geçerli olan ÖTV oranını devam ettirme kararı aldı. Proton'un 2010 model araçları 19 bin 990 TL'den başlıyor.

? Dacia'nın 4 yaş üzeri Dacia sahipleri için düzenlediği servis kampanyası 14 Kasım tarihine kadar sürecek.

Ferrari ve Maserati'nin satışları kriz dinlemedi

Ferrari ve Maserati'nin distribütörü Fer Mas Oto Genel Müdürü Orhan Ülgür, geçen yıl 17'si Ferrari, 17'si de Maserati olmak üzere 34 süper lüks araç sattıklarını söyledi. Bu yıl krize rağmen ekimde bu rakama ulaştıklarını kaydeden Ülgür, 2009'da geçen yılı aşmayı beklediklerini belirtti. Bu arada ortalama fiyatı 240 bin Euro olan bir Maserati almak için bir asgari ücretlinin yemeden içmeden 89 yıl çalışması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber